El president de la Diputació de Girona, Pere Vila, ha explicat avui que la institució farà els concursos per assignar les places d'alts càrrecs vacants a principis de l'any vinent. Durant el ple ordinari del mes d'octubre de la institució, el diputat provincial de la CUP, Lluc Salellas, ha qüestionat que encara no s'hagin convocat els concursos, tenint en compte que el juliol Vila ja havia anunciat la intenció de fer-ho. Vila ha respost que a principis del 2016 hi haurà aquestes convocatòries, que seran obertes. També ha afegit que els organismes autònoms i els ens dependents de la Diputació que tenen les places vacants de direcció i/o de gerència «estan funcionant», ja que treballadors de la institució cobreixen els llocs de manera provisional.

En el mateix ple d'avui, s'ha fet efectiva la renúncia d'Eva Palau, que ocupava la vicepresidència segona de la Diputació. Vila ha detallat que, de moment, el diputat i alcalde de Vilamalla, Carles Álvarez (Unió), assumirà les tasques de Palau. Des de la CUP, Salellas ha considerat que és «preocupant» que el govern de la Diputació hagi perdut «una peça important» tres mesos després de constituir-se i ho ha titllat de «manca de previsió». També ha demanat que s'aclareixi si el govern de la institució és de CiU o de CDC amb Demòcrates, ja que dels quatre diputats que hi havia d'Unió només queda Álvarez com a militant del partit democristià. Vila ha assegurat que «en unes setmanes o un mes» s'explicarà com es reorganitza l'equip de govern, tot i que ha destacat que «el govern hi és».

Suport a Mas, Ortega i Rigau

En paral·lel, el ple de la Diputació de Girona ha aprovat per unanimitat una moció de suport al president de la Generalitat en funcions, Artur Mas, l'exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau, per la seva imputació en l'organització de la consulta del 9 de novembre. També s'ha parlat del projecte de reforma de la carretera GIV-6103, que el Departament de Territori ha desestimat perquè ha considerat que pot afectar l'espai que travessa del Parc Natural dels Aiguamolls de l'Empordà. Vila ha explicat que la Diputació «no liderarà un projecte contra una gran majoria», malgrat que ha afegit que es tracta d'una carretera complexa on calen millores «per seguretat». Per això, ha destacat que la institució vol fer un nou estudi de reforma de la via que tingui el consens del territori.