Persecució policial de pel·lícula, la que es va viure dilluns de la setmana passada a la Nacional II i l'autopista AP-7 entre Pont de Molins i Sant Julià de Ramis. Els Mossos van aconseguir detenir els dos fugitius després d'estar-los perseguint durant més 40 quilòmetres. Un trajecte durant el qual els ocupants del cotxe van intentar desviar l'atenció dels policies conduint de forma temerària i fins i tot van saltar-se un peatge.

Finalment els van arrestar a Sant Julià de Ramis. En escorcollar el cotxe, els agents van trobar-hi més de 18 quilos de marihuana. Els arrestats són dos francesos de 33 i 21 anys i veïns de Tolosa i van quedar acusats de ser els presumptes autors de tres delictes: un contra la salut pública, conducció temerària i atemptat contra els agents de l'autoritat. Ambdós comptaven amb antecedents i el jutge va enviar-ne un a presó, mentre que l'altre va quedar amb llibertat amb càrrecs.

Els fets van succeir el 12 d'octubre, al quilòmetre 762 de la ?carretera N-II a l'alçada de Pont de Molins, on els Mossos de trànsit havien establert un control de drogues i alcohol. Cap a dos quarts de dues de la matinada, els agents van veure un vehicle que s'aproximava al control en sentit nord. Quan es disposaven a aturar-lo, el conductor va fer mitja volta i va començar a circular a gran velocitat en direcció a Girona.

Dues patrulles dels Mossos van perseguir-lo i van veure que el conductor havia apagat els llums del cotxe i començava a circular temeràriament fent avançaments sense cap tipus de visibilitat i sense tenir en compte si venia algun usuari en sentit contrari. El conductor i l'acompanyant del turisme van circular de forma temerària mentre tiraven diferents objectes per la finestra que impactaven contra el vehicle policial, fins que al punt quilomètric 734 a Vilademuls van entrar a l'autopista tot trencant la barrera del peatge. Diverses patrulles van muntar un dispositiu per aturar els fugitius i a l'alçada del quilòmetre 56 de la mateixa autopista, a Sant Julià de Ramis, van aturar el cotxe.

Després d'identificar els dos homes, aquests van intentar colpejar els agents i es van resistir a la detenció. Tots dos van quedar detinguts i en escorcollar-los, els van trobar 632 euros. Quan es van disposar a revisar el vehicle els policies van notar una forta olor de marihuana i van trobar cinc bosses i en obrir-les, van veure que contenien la droga. Quan els agents van realitzar el pesatge, van veure que hi havia 18,303 quilos, que segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri d'Interior poden valorar-se en 19.000 euros.