Uns 71 escolars de sisè i cinquè de primària de les comarques gironines participaran a la tercera edició del programa Investiga amb Recercaixa.

En el conjunt de Catalunya seran 976 els alumnes participants en aquesta iniciativa que proposa que els estudiants desenvolupin un treball d'investigació al llarg del curs vinculat a diferents projectes de recerca actualment en curs a Catalunya, amb el suport dels investigadors que els lideren, que participen voluntàriament en la iniciativa i formen part del programa de recerca d'excel·lència RecerCaixa.

Enguany, tant el nombre de centres com d'estudiants s'ha incrementat en relació amb l'edició anterior, i ha passat de 18 a 19 centres escolars i de 623 alumnes a prop de 1.000.

Ahir es va presentar a Girona en un acte en què els científics van explicar directament als nens i als mestres de les escoles que participen en aquesta activitat per quin motiu van decidir ser investigadors, com és el dia a dia d'aquesta feina, quines millores socials pot aportar la recerca i quin és l'objectiu del seu projecte.