Escorcoll a l'ajuntament d'olot La presència de la Guàrdia Civil va sorprendre els vianants.Un cotxe, un periodista i una estelada en un mur.Les capses plenes de documents. Un agent es va quedar a la porta.

Tres agents de la Guàrdia Civil de paisà van entrar a l'Ajuntament d'Olot a 3/4 de 10 del matí d'ahir. A la porta havien deixat 2 vehicles, un turisme negre i un tot terreny amb el blanc i el verd del cos i 2 agents amb uniforme s'havien quedat a la porta. Un cop dins, els agents van demanar l'expedient de la concessió de les escombraries aprovada per l'Ajuntament en el ple del 29 d'agost del 2011.

La presència de la Guàrdia Civil, a la porta de l'ajuntament, va atraure periodistes. Al voltant de les 11 del matí, l'alcalde va convocar els mitjans presents, en aquell moment en la seva major part locals. Josep Maria Corominas (alcalde d'Olot per CiU), a la sala de plens, va explicar el que passava. Va informar que els agents havien demanat documentació que estava a secretaria.

«Sense cap mena de problema -va explicar-, els hem lliurat la informació». L'alcalde va indicar que els tècnics de l'Ajuntament col·laboraven amb els agents. «La documentació demanada -va assenyalar- està en el Departament de Contractacions i els hem donat tot el que ens han demanat».

Corominas va explicar que s'havia assabentat de la irrupció de la Guàrdia Civil a través de la trucada d'un amic que li va explicar les informacions que començaven a sortir per la ràdio. La seva reacció va ser demanar explicacions. «M'han dit que està sota secret de sumari al Jutjat del Vendrell», va apuntar.

Va prosseguir: «No sé exactament què és el que estan investigant». Sobre els documents demanats va exposar: «És una contractació com totes, amb un tribunal tècnic que ha qualificat les diverses propostes i que els funcionaris que hi han treballat em diuen que podem estar tranquils».

Va indicar que l'expedient per a la contractació de les escombraries del 2011 al 2019 va ser iniciat en el mandat del PSC (1999-2011). També va explicar que havien fet la contractació a la baixa i que l'adjudicació havia suposat la renovació dels vehicles de neteja.

Va qualificar la contractació de les escombraries com la despesa més important de l'Ajuntament d'Olot. Acabada la intervenció de l'alcalde, la investigació va continuar i la presència de mitjans de comunicació a la porta de l'Ajuntament va seguir un augment progressiu. Al voltant de les 13 hores -per tal de donar compliment a la demanda dels periodistes que arribaven-, l'alcalde va repetir declaracions. Havien passat unes tres hores des de l'arribada dels agents.

L'espera dels periodistes. encara, es va allargar fins a les 14.30 hores. Un dels agents de paisà que havia entrat va sortir. Duia el rostre tapat i una armilla reflectària. Va parlar amb l'agent que estava a la porta. Va pujar al cotxe negre i es va dirigir a l'aparcament soterrani que dóna als baixos de l'Ajuntament. Va ser quan els mitjans gràfics que havien estat alertats i que havien mantingut 5 hores d'espera a la porta van decidir entrar a l'Ajuntament i dirigir-se al soterrani.

Allí hi havia 6 caixes plenes de documents, precintades amb cinta de la Guàrdia Civil, el cotxe negre, els guàrdies i la policia Municipal. Els periodistes es van acumular a la porta mig oberta que donava a l'aparcament per agafar imatges. Van haver-hi cops de portes dicussions i peticions de números d'identificació. Carregades les caixes, la Policia Municipal d'Olot va tancar les portes i el vehicle negre va marxar.