La demarcació de Girona i sobretot el Pla de l´Estany i la Garrotxa han estat gairebé sis dies pendents de la localització del boletaire de Banyoles, Miquel Poch Aurich, de 70 anys. La troballa la van fer els Bombers al voltant de la una de la matinada de dimarts a dimecres després que un grup de voluntaris i familiars que s´havien mantingut buscant el boletaire -tot i la suspensió dilluns del dispositiu- alertés que havien sentit uns sorolls i uns gemecs a la zona.

El veí de Banyoles, després de ser rescatat amb signes de deshidratació i hipotèrmia, va ser evacuat en una ambulància cap a l´hospital Trueta de Girona, on roman ingressat greu a la Unitat de Cures Intensives (UCI) per diverses fractures de costelles. El pronòstic està reservat, segons fonts del centre sanitari.

Els familiars i coneguts que havien pentinat de nou diversos itineraris de Sales de Llierca havien sortit a buscar el boletaire cada dia des que s´havia aturat la recerca. I dimarts quan ja era fosc, després de passar-hi el dia, van recordar que havien sentit com un gemec al cridar al fons d´un barranc i els fills de Poch van creure que podia ser del seu pare. Davant dels dubtes van alertar els Bombers i ràpidament van muntar el dispositiu de recerca i van localitzar Miquel Poch Aurich, que estava perdut des de dijous passat a la tarda pel terme de Sales de Llierca. El van trobar al voltant de la una de la matinada al fons d´un barranc amb falta de mobilitat a causa de la caiguda, que li va fracturar diverses costelles.

Els especialistes dels Grae d´Olot van rescatar-lo en una àrea que es troba situada al fons d´un barranc d´un torrent sec i prop de l´àrea anomenada Font Vorada pujant de l´Orri.

Els Bombres van tardar gairebé dues hores en efectuar el rescat. A més, els efectius mèdics dels bombers -Gem- li van fer una primera valoració i l'home presentava clars símptomes d´hipotèrmia i estava en un estat de semiconsciència.

Després d´aïllar-lo del fred, amb una manta, un barret i un sac, el van carregar en una llitera per poder-lo treure de la zona on es trobava. Un cop a la pista més propera, el boletaire va ser introduït en una ambulància del SEM (Sistema d´Emergències Mèdiques), que el va portar a l´hospital Trueta de Girona. Durant la nit i dia li van fer diverses proves i el veí de Banyoles està ingressat a la Unitat de Cures Intensives (UCI).

La recerca de Miquel Poch es va iniciar dijous de la setmana passada al voltant de les vuit del vespre. L´home es va extraviar en separar-se del seu company i van perdre el contacte mentre buscaven bolets al Torrent de l´Orri. La recerca va durar fins dilluns, quan es va suspendre, i van participar-hi Bombers, Mossos, Agents Rurals, veïns, boletaires, amics i ­familiars. Una recerca amb final ­feliç.