Una incidència en la senyalització de la línia del tren d'alta velocitat (TAV) entre Figueres i Girona va alterar ahir al matí la circulació de dos combois internacionals. El fet és que aquesta avaria va afectar els trens que connecten amb França, que van patir uns retards des de mitja hora i fins a tres quarts d'hora, segons va informar l'operador ferroviari Renfe.

En concret, els fets es van produir entre les vuit i les onze del matí d'ahir. La incidència ja va començar des de primera hora, quan va afectar un primer tren que feia el recorregut entre Barcelona i Lió. Aquest comboi internacional va sortir de la capital catalana a les 8.25 del matí i ha arribat a Girona al cap d'uns quaranta minuts. Ara bé, a l'estació del TAV de Girona el tren es va haver de quedar aturat a causa de l'avaria de la senyalització. De fet, aquest comboi no va poder reprendre la marxa fins al cap de mitja hora.

En paral·lel, la mateixa avaria també va afectar un altre tren internacional ahir al matí. Aquest comboi que va patir l'alteració feia la connexió d'alta velocitat entre Tolosa i Madrid. En aquest cas, el tren va sortir de la ciutat francesa a les 8.11 i havia de ser a l'estació del TAV de Girona a les 10.52 del matí. En canvi, el comboi va arribar finalment a Girona amb tres quarts d'hora de retard.