Deu examinadors de la Direcció General de Trànsit (DGT) per a tots els alumnes que es volen treure el carnet de conduir a la demarcació de Girona. Tots ells juntament amb representants sindicals de funcionaris de l'Estat i examinadors de Catalunya van concentrar-se ahir el migdia davant la seu de la DGT a Girona, situada a l'avinguda Jaume I. Volien explicar el perquè de la vaga que porten secundant des del 14 de setembre i també relatar com van les negociacions amb la Direcció General de Trànsit, que van qualificar d'enrocades.

Amb crits de «Maria Seguí -en referència a la directora de la DGT- et volem fora d'aquí» o «Negociació, no privatització» els examinadors i representats sindicals es van manifestar fora de la seu de l'avinguda Jaume I durant gairebé mitja hora. Asseguren que des que va començar la vaga indefinida prop de 1.500 alumnes d'autoescoles s'han quedat sense poder anar a fer l'examen pràctic.

Demanen disculpes per la situació però com va dir el delegat de Trànsit del sindicat de funcionaris CSI-F i portaveu dels examinadors, Brígido Endrino «també han d'entendre que són unes reivindicacions que portem molt de temps reclamant-les i que realment ho necessitem. No podem seguir així».

En aquests moments hi ha deu examinadors treballant a Girona, una xifra que és inferior a la que els pertocaria. Segons Endrino, «ara fa uns sis anys érem 13 o 14 examinadors, que seria el que marca la Redacció de Llocs de Treball, però que des de fa temps no es compleix».

Servei de qualitat

Pel que fa als motius de la vaga n'hi ha un que ahir van destacar i és el perill que el lloc de treball d'examinador de trànsit acabi privatitzant-se. Reclamen que la DGT es comprometi públicament que els exàmens «continuaran essent ?públics, que podrem oferir un servei de qualitat», va remarcar Endrino.

Les altres reivindicacions dels examinadors reclamen que es passi de fer 13 proves a 12 al dia; un increment del salari i també aconseguir que se'ls aprovi un complement de perillositat que des del 2008 es troba encallat. I és que com va destacar el delegat del CSIF les agressions verbals han anat en augment durant els últims temps.

Tot i que destaquen que les negociacions es troben enrocades, el que esperen és que la Direcció General de?Trànsit els respongui a les seves peticions però de forma clara. Dilluns vinent tenen prevista una reunió amb la directora general de Trànsit, Maria Seguí. Serà la primera vegada, va destacar el delegat del CSIF, que ho fa.

A causa de la vaga dels examinadors es deixen de fer cada dia uns 36 exàmens a Girona. I això representa al voltant de 1.500 exàmens sense fer, ja que la vaga, s'ha anat secundant al voltant d'un 70% dels treballadors.