Ryanair ja ha posat a la venda els bitllets de la temporada d'estiu de ?l'any vinent. De moment, la companyia de baix cost permet adquirir bitllets per a les 29 rutes que farà des de l'aeroport de Girona entre el març i l'octubre del 2016. Ara bé, l'aerolínia irlandesa assegura que aquesta previsió no és definitiva perquè encara ha de tancar la programació estival de l'any vinent de l'equipament de Vilobí d'Onyar. Per tant, ara és segur que Ryanair prestarà com a mínim, com va explicar ahir TV Girona, 29 connexions al llarg de la temporada d'estiu del 2016 des de l'aeròdrom gironí. En les pròximes setmanes s'haurà d'aclarir si aquesta previsió es manté o si la companyia incorpora més rutes per a la nova programació estival de l'aeroport de Girona.

En el cas que, finalment, l'equipament de Vilobí disposi de 29 connexions de Ryanair l'estiu vinent, això suposarà una pèrdua de set enllaços de l'aerolínia de baix cost per a l'aeroport de Girona, respecte a la programació estival d'aquest any. El motiu és que entre el març i l'octubre del 2015, la companyia ha prestat 36 rutes a l'aeròdrom gironí. Per això, si l'equipament de Vilobí es queda amb 29 rutes de Ryanair l'estiu del 2016, continuarà un any més la pèrdua de connexions per part de l'aerolínia irlandesa a l'aeroport de Girona. No només això, sinó que tampoc es complirà la promesa d'aquesta companyia de tornar a fer més vols a l'aeròdrom gironí, ja que els propers mesos Ryanair preveu disposar de més avions a la seva flota.

Malgrat tot, l'aerolínia de baix cost insisteix que la programació estival de l'any vinent de Girona i Reus, a diferència de Barcelona, «no està tancada». De fet, la companyia considera que de moment només es pot parlar «d'especulacions» sobre la temporada d'estiu del 2016, perquè es calcula que la programació estigui tancada les pròximes setmanes. En la mateixa línia, des de la delegació de la Generalitat es confirma que, segons l'interlocutor de l'administració catalana amb Ryanair, ara la previsió de l'aerolínia és prestar 29 rutes a l'aeroport de Girona l'estiu de l'any vinent. Tot i això, la Generalitat també recorda que la programació encara «pot variar».

Menys rutes a Itàlia

Les set connexions menys que ara no es poden adquirir per a l'estiu del 2016 afecten, sobretot, els destins d'Itàlia. Quatre de les set rutes, de la temporada estival d'enguany de Ryanair a Girona, que la companyia no ha posat a la venda són d'Itàlia: Alguer, Càller, Perugia i Brindisi. Els tres enllaços restants que l'aerolínia de moment no ven, per a la temporada estival de l'any vinent, són Palma de Mallorca, Marràqueix i Dortmund (Alemanya). Pel que fa a les 29 connexions que Ryanair ja permet adquirir des de l'aeroport de Girona, són les mateixes que l'estiu d'aquest any, com París, Londres, Bristol, Brussel·les i Dublín, entre altres.