Mentre encara falten, com a mínim, dos anys i mig perquè la N-II estreni nous quilòmetres desdoblats a la demarcació de Girona, ara ja fa 10 mesos que es va inaugurar l'últim tram de doble carril (amb el nom d'autovia A-2) entre Caldes de Malavella i Sils. Ara bé, quan està a punt de complir-se el primer any de l'estrena de la N-II desdoblada de Caldes a Sils, aquest tram encara no funciona a la perfecció.

La rotonda elevada que es va construir per accedir a Caldes cada nit està a les fosques. Malgrat que la rotonda disposa dels fanals des de la inauguració del tram, els aparells mai han fet llum. La raó és que el Ministeri de Foment -que és el propietari de la infraestructura- encara no ha contractat el subministrament elèctric dels fanals.

L'alcalde de Caldes de Malavella, Salvador Balliu, explica que la Demarcació de Carreteres de l'Estat argumenta que els punts de llum de la rotonda no funcionen perquè està pendent d'una contractació que fa «a nivell estatal". «No entenc que un tràmit com aquest pugui allargar-se un any», assegura Balliu, que afegeix: «Si demanes un comptador de llum, pot tardar 15 dies a posar-se en funcionament, no un any». L'Ajuntament de Caldes ha insistit a Carreteres de l'Estat que arregli la situació, ja que la rotonda elevada per accedir al municipi des de la N-II desdoblada «queda totalment a les fosques» a la nit. «De queixes n'hi ha hagut», destaca Balliu, que es mostra sorprès pel fet que la licitació per contractar l'electricitat dels fanals encara no s'hagi enllestit.

«Ja no sabem què fer», conclou l'alcalde de Caldes, que fins i tot planteja posar espelmes a la rotonda una nit com a acte reivindicatiu, per deixar clar que «ja n'hi ha prou». En paral·lel, Balliu lamenta que aquesta mateixa rotonda elevada disposa d'unes tanques elevades que dificulten la visibilitat dels conductors de cotxes per incorporar-se a la carretera. «Això ha provocat més d'un ensurt», posa de manifest Balliu, malgrat que explica que les tanques són reglamentàries.

Pel que fa als fanals que no fan llum, no és una situació inèdita a la N-II a la demarcació de Girona. El tram de la N-II de Fornells de la Selva que connecta amb l'accés a l'autopista AP-7 des de Fornells i amb l'accés a l'A-2 (la N-II desdoblada) també està a les fosques. La raó és la mateixa: l'Estat tampoc ha contractat l'electricitat dels fanals. Una situació que dura des de fa més de dos anys, quan es va inaugurar l'accés a l'AP-7 de Fornells. L'alcalde de Fornells de la Selva, Narcís Boschdemont, assegura que Carreteres de l'Estat segueix sense fixar cap termini per resoldre la falta d'il·luminació de la carretera.