PALAMÓS | ELISABET DON El jove palamosí Ricard García, més conegut com a Richi, va marxar de Palamós cap a Boston quan tenia només 6 anys per realitzar un tractament de medul·loblastona, un dels tumors malignes pediàtrics més agressius que existeix. Quatre anys després Richi ha tornat a la seva ciutat natal per agrair tot el suport rebut per la gent de Palamós que van bolcar-se molt intensament per recaptar fons i poder cobrir part d'aquest tractament al centre americà Dana Farber Cancer Institute.

La família del jove va muntar un acte ahir al matí per tal de donar les gràcies a tota la gent de la localitat que es va implicar tant en la causa. En Richi ha passat per un total de 18 operacions quirúrgiques i actualment es troba en el moment més òptim d'ençà que va començar tots els tractaments. Tal va explicar el seu pare, pel tractament el nen té problemes en un parell d'hormones, una d'elles la del creixement, i l'esport és molt bo perquè aquesta hormona funcioni millor, per això en Richi fa una hora d'entrenament cada dia de la setmana. Precisament per aquest motiu, la proposta de cara al públic va ser la de fer un entrenament obert a tothom en forma de cursa no competitiva on grans i petits podien córrer junts. La cursa es va fer al passeig marítim de Palamós i comprenia dos quilòmetres en direcció a Calonge. En aquest entrenament matiner van assistir moltes famílies, algunes de les quals tenien nens que havien anat a l'escola amb en Richi. L'acte es va complementar amb uns parlaments de la família que va transmetre unes paraules d'agraïment envers la gent de Palamós.

En el decurs d'aquests anys en el municipi de Palamós, el seu Ajuntament, entitats, associacions i particulars, han organitzat o participat en concerts, mostres i altres activitats solidàries per recollir fons i conscienciar sobre aquest tipus de malalties. L'any passat Palamós va ser nomenat primer municipi ambaixador de la Fundació Richi.