Des de mitjans de setembre, els examinadors del carnet de conduir de la DGT(Direcció General de Trànsit) es troben en vaga. Aquesta setmana els convocants han aconseguit arribar a un preacord amb al Direcció General i per mostrar la «seva bona voluntat» , els treballadors van tornar ahir a la feina. Amb tot, però, fonts sindicals, destaquen que l'aturada no s'anul·larà de forma oficial fins que no rebin el document definitiu per part de la DGT on es plasmi l'acord de les parts. Això podria succeir a finals de setmana.

L'aturada ha provocat que uns 1.500 alumnes no hagin pogut fer l'examen des de setembre. A Girona hi ha deu examinadors, que diàriament solen fer tretze exàmens cadascun. Des de dimarts, els empleats de la DGT tornen a fer els testos pràctics però en ser dies de Fires a Girona, asseguren que en faran uns nou al dia. Perquè treballen menys hores, segons els horaris marcats per la Subdelegació del Govern a Girona. Amb tot, esperen poder anar recuperant la normalitat i que els alumnes puguin pujar a examen al més aviat possible.

Pel que fa al preacord al qual han arribat amb la Direcció General de Trànsit, aquest dóna resposta a la majoria de demandes fetes pel col·lectiu, tot i que segons fonts sindicals del CSF hi han fet algunes esmenes. Per aquest motiu, resten a l'espera del document deifinitiu que posarà fi de forma oficial a la vaga.

Resultats al web de la DGT

En un primer terme, els examinadors demanaven que els resultats dels exàmens pràctics es donessin a conèixer a través de la pàgina web de la DGT, com es fa amb el teòric, i així evitar situacions, per exemple, d'agressivitat per part dels alumnes, com denuncien que succeeix. Finalment, han aconseguit que això es faci però no serà fins d'aquí a dos mesos que es penjaran els correus a la pàgina web. Mentrestant però, han acordat amb la DGT que per evitar enfrontaments, donaran els resultats als professors de les autoescoles.

Pel que fa al plus de perillositat i per tant l'increment de salari, en la reunió de dilluns amb la DGT se'ls va comunicar, destaquen, que qui els ha d'abonar i acordar el complement és un organisme d'Hisenda. Amb tot, la DGT els donarà de moment un complement anomenat de productivitat transitòria per la càrrega de treball.

Quant a tenir menys proves a fer per cada examinador, demanaven passar de 13 a 12. El que se'ls va plantejar és que només hi ha 10 províncies a Espanya que en fan més de 12, una d'elles és Girona. El compromís de la DGT, segons fonts del CSIF, és que s'intentarà posar-hi solució amb nous examinadors quan puguin fer places. En la protesta de divendres passat a Girona, els examinadors també van denunciar la possibilitat de privatització del seu lloc de treball. La Direcció General s'ha compromès a publicitar que això no succeirà, segons fonts sindicals. Si tot finalment s'acorda, la vaga es donarà per finalitzada, afirmen.