El terratrèmol que aquesta matinada s'ha deixat notar a l'Alt Empordà era el tema de conversa recorrent aquest matí als carrers de l'Escala, el municipi més proper a l'epicentre del sisme. Fins que s'ha confirmat que la sacsejada i el fort espetec que s'ha escoltat era un terratrèmol, molts veïns, especialment al barri antic, han sortit espantats al carrer. La Neus Puig explica que s'ha despertat espantada perquè ha escoltat "un soroll molt fort i semblava com si tot ballés". De fet, a casa de la Neus la sacsejada ha fet caure fins i tot el rellotge que té penjat a la cuina. L'alcalde del municipi, Víctor Puga, ha explicat que minuts després del terratrèmol la centraleta de la Policia Local s'ha col·lapsat, però ha destacat que no s'han produït danys materials ni personals.

El terratrèmol de 4,3 graus que aquesta matinada, quan passaven pocs minuts de dos quarts de dues, s'ha notat tant a les comarques de Girona com a les de Barcelona ha tingut l'epicentre al Golf de Roses a poques milles de l'Escala (Alt Empordà), un dels municipis on més s'ha percebut la sacsejada. De fet, molts veïns van témer que la tremolor de les parets i el fort soroll que van escoltar fossin l'efecte d'una explosió. "En un primer moment vaig pensar que s'havia produït una fuita de gas i que havia hagut una explosió", explica en Francesco, un veí que dormia a l'hora del terratrèmol i que es va despertar, com tota la seva família, en notar les tremolors.

La Neus Puig, veïna del nucli antic del municipi, també dormia quan "un soroll molt i molt fort" l'ha despertat. "Semblava com si tot ballés", ha afegit. De fet, com a molts habitatges de l'Escala on la sacsejada ha mogut petits objectes de decoració, a casa de la Neus ha fet caure el rellotge que tenen penjat a la cuina que s'ha trencat. "Un cop ha passat, hem mirat que no hagués explotat res a casa perquè mentre ha durat semblava que els vidres s'haguessin de trencar tots", ha recordat.

Qui també ha notat el terratrèmol ha estat l'alcalde del municipi, Víctor Puga. "Jo dormia i un soroll fort m'ha despertat", recorda. Seguidament, en no poder contactar amb la Policia Local perquè les línies estaven col·lapsades, s'ha acostat a la comissaria per comprovar de primera mà que havia succeït. Un cop a la comissaria, i després de trucar al servei d'emergències, ha pogut informar als veïns que s'hi havia acostat també que l'origen de tot era un terratrèmol. "Ha estat una sensació molt estranya perquè no saps que passa", ha afegit.

Malgrat que a quarts de dues de la matinada la majoria de gent era al llit, passat el terratrèmol molts veïns han baixat al carrer espantats per comentar el que havia passat. "Jo m'he quedat al llit perquè amb l'ensurt m'he marejat una mica, però el meu marit, amb pijama i sabatilles, ha baixat al carrer per parlar amb el veïns", explica la Pepita Ferrer.

Si bé l'Escala és el municipi més proper a l'epicentre del sisme, els seus efectes s'han notat amb intensitat a tota la demarcació de Girona. A l'interior, per exemple, a municipis com Garrigàs, Pontós, Bàscara o a Figueres mateix molts ciutadans s'han despertat alertats per la tremolor de les parets de casa.

Al Port de la Selva, on fa cosa d'un mes van viure un terratrèmol de 3 graus a l'escala de Richter, els veïns s'han despertat amb por per la nova sacsejada. Així ho confirma el seu alcalde, Josep Maria Cervera. "Hem viscut el nou terratrèmol amb por perquè fa poques setmanes ja en vam notar un i aquest ha estat de més intensitat", explica. Cervera ha afegit que l'anterior va ser més difícil de percebre com un terratrèmol, però que aquest ràpidament es va veure que sí que ho era.