Un terratrèmol de 4,1 graus de magnitud localitzat a l'Escala s'ha sentit aquesta matinada pels habitants de diverses localitats de les comarques gironines, segons informa l'Institut Geogràfic Nacional. L'epicentre ha estat al Golf de Roses, a cinc quilòmetres de profunditat, a prop de Cap de Norfeu i s'ha percebut als municipis de la demarcació de Girona i també algunes poblacions de les comarques de Barcelona. Minuts més tard, a les 01.55 hores, hi ha hagut una rèplica de magnitud 1,7 en l'escala Ritcher al mar, davant de Sant Pere Pescador.

El sisme, amb latitud 42.1769, longitud 3.1635 i una profunditat de 6 quilòmetres, ha ocorregut a les 01.37 hores i ha estat sentit per molts habitants dels pobles de la comarca de l'Alt Empordà com a Roses, Figueres, i Empuriabrava.

El telèfon d'emergències de Catalunya 112 ha rebut unes 200 trucades relacionades amb el sisme de ciutadans que havien notat els seus efectes. La majoria d'avisos s'han rebut de Girona (75), Barcelona (41) i Roses (10) però també de l'Hospitalet de Llobregat (8), Castelló d'Empúries (8), Llançà (5), Palafrugell (4), L'Escala (4), Sant Pere Pescador (4) o Torroella de Montgrí (4).

Un portaveu de la Policia Local d'Empuriabrava ha declarat que el tremolor, que ha durat uns deu segons, s'ha sentit bastant, però no hi ha hagut danys, tot i que sí moltes trucades de veïns espantats.

La Policia local de l'Escala ha informat que el sisme ha tingut lloc enfront d'aquesta localitat costanera en el mar i que no ha causat danys però que ha despertat a molts veïns.

«L'hotel s'ha sacsejat, ha sonat com una explosió»

Al web emsc-csem.org, especialitzada en moviments sísmics, hi ha un espai on les persones poden expressar els seus testimoni respecte a un terratrèmol concret. A primera hora d´aquest matí, ja hi havia alguns de comentaris respecte al que s´ha produït al Golf de Roses.

"L´hotel s´ha sacsejat, i sonava com una explosió", explica una persona. "Les vibracions han durat uns deu segons" diu una altra. "Ens ha despertat a mi i la meva dona", comenta un altre usuari del portal.

També a Twitter, hi ha hagut molts comentaris. Carles Sabat comenta que a Palamós «un primer remor ens ha despertat per sentir inmediatament un altre de mes fort que ens ha fet llevar».

A la mateixa xarxa social, dos figuerencs explicaven com el sisme s´ha escoltat clarament a la capital de l´Alt Empordà. Sílvia Martí explica com el terratrèmol l´havia despertada: "Han estat uns segons, in crescendo, i al final un gran tremolor". "El llit ha tremolat i el balcó ha cruixit, però ha durat poc", apunta Eudard Ymbert