La consellera d'Ensenyament, Irene Rigau (Banyoles, 1951), ja ha pensat en una escola propera al Parlament de Catalunya -situat al Parc de la Ciutadella de Barcelona- per tornar a fer de mestra i compatibilitzar, així, la seva tasca com a diputada. Rigau es va reservar el nom del centre perquè, primer, en vol parlar amb la seva directora.

La màxima responsable d'Ensenyament al Govern de CiU a la Generalitat va revelar aquest fet ahir al matí, en una entrevista al programa El món a RAC1. Irene Rigau sempre ha mantingut i ha dit públicament que desitja tancar la seva vida laboral activa com la va començar el 1971 -és a dir, treballant com a mestra-, però mai n'havia parlat amb tanta concreció. Tot i que des de la seva Conselleria van remarcar que la decisió final dependrà de la configuració del Govern que decideixi el futur president de la Generalitat, les declaracions de la gironina fan entendre que ja s'ha descartat per repetir en cap Conselleria. El 22 de juny, Irene Rigau va complir 64 anys.

Traspàs a punt

La consellera d'Ensenyament va explicar -en la mateixa entrevista- que «el quadre de comandament per preparar l'inici de curs vinent marca que a mig octubre es posen en marxa les màquines. Jo ja les he posat per poder-les traspassar a qui calgui, en el moment que el president ho consideri oportú». Després, Rigau va deixar clar que «continuaré, sigui com sigui, vinculada a l'educació. Ho he dit sempre». I encara va reiterar que «m'agradaria acabar el període actiu com el vaig començar: jo vaig començar de mestre i m'agradaria viure en directe què vol dir avui dia ensenyar a llegir i escriure bé».

Els papers preparats

Respecte l'escola en la qual voldria incorporar-se per tancar la seva etapa professional docent, Irene Rigau va dir que «la tinc pensada» i que està «molt a prop del Parlament per poder ser compatible, si és el cas que em quedés de diputada»; és més, la consellera d'Ensenyament va concretar que «tinc els papers de la compatibilitat ja estudiats per demanar-la». Però no va revelar el nom del centre educatiu perquè -va explicar- «n'haig de parlar primer amb la directora».

Abans de fer públics aquests detalls, Irene Rigau va remarcar el fet que «m'agrada l'educació, m'agrada la pràctica educativa, m'agrada molt la gestió educativa i crec que a les àrees d'educació sobrava molta ideologia i faltava molta gestió; m'agrada la política educativa com a matèria d'estudi i de coneixement, com n'he sigut professora a la Universitat». I amb aquesta última vessant, la consellera va afirmar que hi continuarà vinculada «fins que pugui llegir».