Agents de la Policia Nacional del Lloc Fronterer de l'Aeroport de Girona-Costa brava, van detenir el 3 de novembre dos homes, un britànic d'origen sirià per un delicte contra els drets dels ciutadans estrangers, i a un sirià per falsedat documental quan es disposaven a embarcar en un vol amb destinació a Manchester.

El sirià de 20 anys, pretenia viatjar amb una carta d'identitat de Bèlgica falsificada i amb nom suposat i per a això hauria rebut l'ajuda del britànic que exercint de «passador» li va proporcionar el bitllet de vol i li acompanyava en el trajecte aprofitant el seu origen sirià i nacionalitat britànica.

El detingut sirià va manifestar haver sortit de Síria fa un mes aproximadament, aconseguint arribar a Grècia en «pastera» i una vegada allí va pagar 1.300 dòlars a una persona perquè li facilités documents falsos i passatges de l'itinerari necessari per arribar al Regne Unit.

Es dóna la circumstància que el passat 14 d'octubre el ciutadà sirià va ser detingut, per falsedat documental, a l'Aeroport del Prat per fets calcats, comprovant-se ara que les reserves dels bitllets del Prat i de Girona les havia realitzat l'esposa del ciutadà britànic detingut ara.

El detingut britànic, de 35 anys, estaria dedicat a captar ciutadans sirians per introduir-los il·legalment en el Regne Unit, aprofitant -se del seu origen sirià i de la seva nacionalitat britànica. La seva dona era l'encarregada de fer les reserves dels vols.