Els Mossos d'Esquadra van detenir entre el 19 i 20 d'octubre, una dona i un home, de 28 i 37 anys, de nacionalitat espanyola i veïns de Banyoles, com a presumptes autors d'un delicte d'estafa i falsificació de document mercantil.

El passat mes de juliol, els mossos de la comissaria de Banyoles van iniciar una investigació arran de la sospita que en un centre caní del Pla de l'Estany s'estarien denunciant robatoris de gossos per un valor econòmic més elevat del real, falsejant el preu, per tal de defraudar a la companyia asseguradora contractada.

La investigació, que va comptar amb la col·laboració de l'Àrea Central de Medi Ambient i la Unitat Regional de Girona, així com l'empresa asseguradora afectada, l'Agència Tributària i el Departament d'Agricultura de Girona, va constatar que s'estaven denunciant, amb engany, robatoris de gossos que realment havien mort i havien estat incinerats, o bé, que havien estat venuts a altres llocs del territori nacional.

Des del mes de desembre de 2014 fins el juny del 2015 es van denunciar quatre robatoris amb força en aquest centre caní. Concretament, la sostracció de 85 gossos de diferents races (Shiba Inu, Pinscher, Bichon Maltés, Chihuahua, Yorkshire, Boxer, Buldog francès, Bull Terrier, Carlino, entre altres). L'administrador i propietari de l'empresa que va denunciar tots els robatoris amb força, quantificava el valor dels animals en més de 43.700 euros.

El centre infractor tenia contractada una assegurança que els cobria en cas de robatoris. Per aquest motiu, presentaven factures falses, fetes a mida, únicament per cobrar de la pòlissa.

La companyia asseguradora, que ja ha denunciat els fets davant els mossos, va arribar a indemnitzar al centre caní alguns dels presumptes robatoris denunciats per un valor de 17.000 euros.

Amb totes aquestes proves els mossos van detenir els administradors i titulars del centre per un delicte d'estafa i falsificació de document mercantil.

La investigació continua oberta i no es descarten noves imputacions.

Els detinguts, dels quals l'home té antecedents, van passar el dia 20 d'octubre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.