06 de novembre de 2015
06.11.2015

El sector dels apartaments acusa hotelers d'impedir que es regularitzin

Girona acull el simposi de l'Associació Turística d'Apartaments, on es revela que malgrat les traves s'han regularitzat uns 50.000 habitatges

06.11.2015 | 00:00
Un moment de la jornada, celebrada a l'hotel AC Palau de Bellavista.

El sector dels apartaments turístics acusa els hotelers de pressionar administracions i partits polítics per incloure clàusules «incomplibles» als decrets de regularització d'aquests habitatges. «Tot perquè tenen por de la competència», va assenyalar el gironí Lluís Torrent, president Federatur, la patronal catalana del sector. Malgrat aquestes dificultats, Torrent confia que en un termini de dos anys tots els habitatges d'ús turístic estaran legalitzats.

El president de Federatur va afirmar que quasi 50.000 establiments ja s'han regularitzat i ha augmentat la pressió contra el que allotgen turistes de forma il·legal. «Nosaltres som els primers interessats a treballar legalment», va assegurar Torrent. Dels 50.000 apartaments regularitzats, 20.000 són a les comarques de Girona.

Segons Torrent, l'oposició a la declaració i legalització d'aquest tipus d'establiments va néixer a Barcelona i, per problemes puntuals a la Barceloneta, s'ha començat a estendre la por entra alguns hotelers. «I casualment molts vinculats al PP», va assegurar Torrent que sosté que «els problemes locals han de tenir solucions locals i no posar tothom al mateix sac».

S'adapten ràpid

Els 179 assistents al Simposi de l'Associació Turística d'Apartaments (ATA) que va tenir lloc ahir a Girona van concloure que aquest tipus d'allotjaments és el que més ràpid s'adapta a les noves tendències del sector hoteler.

El president de l'ATA, Lluís Parera, va destacar el pes del lloguer turístic a Catalunya i la necessitat de millorar la complicitat amb l'administració pública. Parera va subratllar la importància que els propietaris regularitzin la seva oferta i els ha animat a millorar amb aquest gest la imatge del sector.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook