L'Ajuntament de Campdevànol ha informat de la paralització de les obres de l'escola pel fet d'haver detectat «fuel» (barreja d'hidrocarburs) en el subsòl del solar que ha d'ubicar el centre d'ensenyament. L'aturada de les obres ha estat ordenada per Infraestructures de Catalunya (GISA). Segons han informat, l'origen dels derivats del petroli és l'activitat desenvolupada al solar per l'empresa Comercial de la Forja, SA, en el passat.

Sabedor de l'activitat industrial, l'Ajuntament va demanar al Departament que certifiqués l'absència de perjudicis a l'activitat docent futura del solar, especialment en allò que fa referència a la salut dels nens i nenes. Per tal de complir la demanda del municipi, l'empresa adjudicatària de les obres Certis Obres i Serveis SAU va iniciar la descontaminació parcial del solar. Van treure les terres contaminades i n'hi van posar de noves.

Tot i això, i a la vista de la presència profunda de sediments contaminants, GISA?ha ordenat la paralització completa de les obres. Estaran parades fins que no s'hagi verificat l'abast de la contaminació i quantificat el valor econòmic total de la despesa de la neteja

Fonts de l'Ajuntament, van valorar que «la decisió de GISA pressuposa el compliment estricte de la legalitat vigent i la preservació total de les possibles afectacions a la salut dels menors que desenvolupin tasques docents en l'espai». Han oposat que «l'aturada de la feina suposa un retard ara molt difícil de determinar en les obres de l'Escola Pirineu».

Per tal d'afrontar la situació, representants de l'Ajuntament de Campdevànol ja s'han reunit amb el Departament d'Ensenyament. L'objeciu de la municipalitat és forçar la concreció de les activitats de descontaminació a la continuïtat de les obres ». També han demanat garanties per la seguretat dels infants que hauran de fer servir l'espai.

L'Ajuntament ha comunicat la presència dels hidrocarburs a Comercial de la Forja, SA?i al seu propietari, el Departament d'Empresa i Ocupació.

La regidora d'Ensenyament, Maria del Mar Casals, ha volgut deixar clar que «seguirem lluitant per tenir la nova escola al més aviat possible, però sempre dins dels termes de la legalitat i amb plenes garanties que la contaminació no generarà en un futur perjudicis a la salut dels nens».

El solar per a l'escola, al carrer Ribalaigua, és prop de la factoria de Comforsa-2. Abans d'aprovar el projecte, l'Ajuntament va fer estudis topogràfics. El projecte va ser aprovat poc abans de les Festes de Nadal del 2009. L'adjudicació de les obres es va fer al gener del 2015.