Qui ho diria, que parlant amb algú al telèfon es pot salvar una vida? Doncs això va ocórrer al novembre de l'any 2011. Marcelo Ruiz Ospina va trucar al 112 per dir que acabava d'assassinar la seva filla de 18 mesos. El parricida va dir que mataria l'altra nena, de 8 anys. Això va ocórrer al barri de Sant Narcís, al carrer Oviedo.

El 112 va derivar la trucada del pare a la Sala Regional de Comandament de la Regió Policial de Girona i llavors, l'operadora que feia la zona va agafar la trucada. Tant la cap de Sala, Yvonne V., com el sergent coordinador de la SRC, Quim D., recorden que l'operadora va aconseguir mantenir el pare al telèfon fins que els agents van poder arribar al lloc i van poder evitar la mort de la segona filla. Asseguren que és una habilitat comunicativa la que va tenir l'operadora i que va salvar una vida. De casos com aquests, se'n viuen poques vegades però el que eviten actualment, ressalten que malauradament en moltes ocasions, són suïcidis.

Amb tot, recalquen la importància de trucar al 112. Sobretot d'entrada perquè és possible ubicar la persona i se la té connectada. I en cas de perdre la comunicació, es pot recuperar la trucada.

Destaquen que la gent hauria d'anar perdent la costum de trucar directament a les comissaries com es feia anys enrere per proximitat perquè pot ocórrer que una trucada es talli quan els la passen a la Sala i no es pugui recuperar. Per tot això, remarquen la necessitat de trucar al 112 i també, recorden que aquells que surten a fer activitats a la natura es baixin aplicacions com la My112 perquè si es perden també se'ls pot geolocalitzar.