L'Ajuntament de Cassà de la Selva va posar en marxa ahir la campanya «Buscatifes», que en el proper mes estarà activa al municipi. La iniciativa pretén conscienciar als propietaris d'animals de la necessitat de recollir els excrements dels animals de la via pública i dels espais habilitats per a gossos, així com evitar que aquests orinin tant al mobiliari urbà com a les façanes d'edificis. La campanya «Buscatifes» es divideix en dues fases.

D'una banda, les pròximes dues setmanes, es repartiran als domicilis de Cassà un díptic informatiu demanant als ciutadans que «ajudin a guanyar la partida», ja que «la higiene no és cap joc». A través d'aquest material, es demana als cassanencs que marquin en un mapa del poble els punts més conflictius on estan cansats de trobar-hi excrements i/o orines d'animals. Els punts principals amb més queixes dels ciutadans es poden veure en un mapa «Buscatifes», a la pàgina web: cassa.cat/buscatifes.

En paral·lel, l'Ajuntament també fa una crida als ciutadans perquè s'impliquin activament i ajudin al consistori a marcar les tifes del carrer -amb uns marcadors-, a part de conscienciar als propietaris dels animals de la necessitat d'actuar cívicament. Així, els veïns de Cassà que hi vulguin col·laborar, ho poden fer enviant un correu a comunicacio@cassa.cat o a l'Oficina d'Atenció Ciutadana de l'Ajuntament del municipi.

D'altra banda, la segona fase de la campanya s'activarà el 30 de novembre. Es tracta de la part més visual de la iniciativa, ja que durant dues setmanes es marcaran tots els excrements de la via pública amb la finalitat que els propietaris d'animals prenguin consciència de la importància de ser cívic.

Un cop finalitzada la campanya de sensibilització, la Policia Local de Cassà començarà a aplicar sancions a propietaris d'animals que no recullin els excrements de la via pública o dels espais que estan habilitats per a gossos. També si els animals orinen al mobiliari urbà o a les façanes dels edificis, tal com recull l'ordenança de tinença d'animals aprovada el 2012.

A més, l'Ajuntament de Cassà de la Selva també enviarà una carta a tots els propietaris de gossos que tenen l'animal censat -aproximadament n'hi ha uns 900- per avisar-los de la posada en marxa d'aquesta campanya i de les mesures sancionadores que posteriorment s'aplicaran.

L'alcalde del municipi, Martí Vallès, subratlla que s'activa aquesta campanya «cridanera que pretén implicar als ciutadans», ja que l'objectiu és que «ajudin a reduir el problema dels excrements i orines d'animals». «Les sancions seran el proper pas», conclou.