Banyoles va celebrar aquest cap de setmana, des del divendres fins diumenge, una de les fires més tradicionals del municipi, la Fira de Sant Martirià, que enguany celebrava el seu trenta-setè aniversari. Com és habitual, la fira va centrar l'atenció en els cavalls i el bestiar, així com va organitzar diferents activitats. La variada oferta d'activitats es van desenvolupar al Parc de la Draga i al pavelló esportiu

La Fira va oferir activitats relacionades amb el món del cavall, el bestiar i les races autòctones dels Països Catalans. Concursos morfològics, exhibició de carrusels i espectacles eqüestres, mostra de gran varietat d'animals autòctons, conferències, concursos monogràfics d'aus i demostracions van ser algunes de les activitats que la mostra va oferir. Es tracta d'una fira arrelada al comerç i la cultura local i que projecta el futur del sector ramader i agrícola.La Draga de Banyoles va ser l'escenari del Firestany, la fira d'artesans, la fira del dibuix i la pintura i el raça-tast van complementar un actiu cap de setmana.

Fira històrica

Fa més de 125 anys es va celebrar al novembre, coincidint amb l'època de la sembra, la primera fira de la capital del Pla de l'Estany, la Fira de Sant Martí. Anys més tard, la mostra va ser substituïda per la Fira de Sant Martirià.