La fiscalització dels comptes i de la gestió pública de la Diputació de Girona i dels seus òrgans associats per part de la CUP continua i, ara, s'ha fixat en les relacions entre el Patronat de Turisme Costa Brava Girona i El Vol Espai Gastronòmic, el discutit restaurant privat que va estar 428 dies encaixat al Pont de Pedra. En concret, la CUP qüestiona que el Patronat hi contractés 216 àpats per a accions promocionals de la Costa Brava valorats en 19.800 euros. Val a dir que, al final, s'hi van fer una tercera part dels sopars pactats i que la despesa no va arribar als 7.000 €.

La Candidatura d'Unitat Popular (CUP) ha denunciat que el 19 de juny de 2014, un mes abans de la instal·lació d'El Vol, el Patronat va formalitzar un conveni amb la seva empresa propietària -mitjançant un contracte menor de serveis- per a «216 àpats a canal professional i promoció de les marques Costa Brava i Pirineu», pressupostats en 19.800 euros.

A partir d'aquest acord, la CUP ha concretat els tractes del Patronat amb El Vol Gastronòmic de Girona i al grup polític li consta una oferta de «12 àpats per a 18 comensals cada un» a «91,66 euros (IVA inclòs)» per dur-hi a terme actes de promoció de la marca turística. L'any passat, s'hi van celebrar dos sopars: un l'1 de setembre -per a 28 comensals i amb la factura més alta, 2.566,47 euros- i l'altre el 8 d'octubre -per a 27 persones i 2.474,81 €-; mentre que aquest 2015 se n'hi van organitzar dos més: el 25 de febrer -per a 11 comensals i 1.008,29 euros- i el 17 d'abril -per a 9 persones i 824,97 €-. En total, el Patronat hi va pagar 75 sopars per 6.874,54 euros.

El representant de la CUP a la Diputació, Lluc Salellas, va criticar que iniciatives com aquesta -igual que l'encàrrec de la maqueta d'ElBulliFoundations- «mai s'acompanyen de cap valoració. A l'expedient no hi ha cap argumentació, més enllà de les factures que es van anar pagant». Per Salellas, aquest acord «demostra els tractes de privilegi que des de la CUP ja vam dir que tenia El Vol».

Gestió «immaculada»

Una acusació que el director del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, Ramon Ramos, va negar rotundament i va emmarcar el conveni -del qual va dir que n'existia un de similar amb la Generalitat- en «la filosofia dels principis d'El Vol, que era un espai innovador que al final no va quallar». També va remarcar que «no era un conveni per subvenció sinó per àpats servits», que van elaborar cuiners diferents i es van destinar a periodistes internacionals, bloggers, agències de viatges i als assistents a presentacions organitzades pel Patronat. «De la mateixa manera que aquestes persones les portem a d'altres restaurants de les comarques de Girona, sempre intentem repartir», va explicar Ramos; que va aclarir que en els últims temps no hi van acudir perquè «no estava ben gestionat». El director del Patronat va assenyalar que «evidentment que treballem amb diners públics», però va qualificar la gestió de l'ens que dirigeix d'«immaculada».

La CUP sempre va rebutjar la presència d'El Vol Gastronòmic i a finals d'agost va fer la seva darrera acció reivindicativa, que va consistir en precintar-lo per denunciar que encara ocupava la via pública quan el contracte per fer-ho havia expirat. Ahir, Lluc Salellas va insistir que «el cost públic d'El Vol encara no s'ha concretat i encara esperem que l'Ajuntament concreti quina serà la sanció» als propietaris per haver excedit l'estada autoritzada en 60 dies.