Tot apunta que l'aeroport de Girona incorporarà una altra nova companyia a partir de l'any vinent. En principi, es preveu que les properes setmanes el touroperador Scandjet confirmi, de manera definitiva, que el 2016 operarà a l'equipament de Vilobí d'Onyar. Es tracta d'una aerolínia sueca que fa anys que organitza viatges des d'Escandinàvia cap a Croàcia i Bòsnia i Hercegovina. La companyia ofereix vols directes des d'una desena d'aeroports de Suècia, a més de Noruega i Dinamarca. Com que es tracta d'un touroperador, Scandjet també s'encarrega de contractar l'allotjament i de programar l'estada dels turistes nòrdics que transporta.

Des del Patronat de Turisme Costa Brava Girona es van posar en contacte amb els directius de l'aerolínia, que «es van interessar del tot» en les comarques gironines. Des de llavors, segons explica el director del Patronat de Turisme, Ramon Ramos, els responsables de la companyia sueca han visitat la demarcació de Girona en més d'una ocasió per contactar amb empresaris del sector turístic. Ramos detalla que actualment els directius de Scandjet «estan valorant la possibilitat real de venir a l'aeroport de Girona».

Ramos concreta que la idea de l'aerolínia és operar a l'equipament de Vilobí els mesos de març, abril, maig, octubre i novembre. Per tant, evitaria els mesos forts de la temporada d'estiu. El director del Patronat afegeix que la companyia estudia fer dues o tres freqüències setmanals a Girona. Pel que fa a les ciutats escandinaves que Scandjet preveu enllaçar amb Vilobí, Ramos destaca que es tractaria de diferents aeroports de ciutats principals de Suècia.

Pel que fa a l'allotjament, Ramos explica que els responsables de l'aerolínia sueca ja han contactat amb una trentena d'hotelers de la Costa Brava. De fet, el director del Patronat subratlla que la companyia s'ha centrat «exclusivament» en la zona de les comarques gironines. A l'espera que Scandjet confirmi oficialment que oferirà rutes a l'aeroport de Girona a partir del 2016, la pàgina web del touroperador ja publicita la possibilitat de fer una estada a la Costa Brava l'any vinent. Per la demarcació de Girona, Ramos recorda que els mercats nòrdics «són interessants».

Més enllà d'aquesta aerolínia sueca, l'equipament de Vilobí tindrà amb tota seguretat a partir del maig del 2016 una nova companyia. Es tracta de l'aerolínia de baix cost Jet2.com, que la temporada d'estiu del 2016 farà sis vols setmanals a l'aeroport de Girona. La companyia preveu oferir tres connexions des de Vilobí: cap a Glasgow, Manchester i Newcastle. Les rutes tindran dues freqüències per setmana entre els mesos de maig i setembre de l'any vinent, de manera que Jet2.com posarà a la venda 37.000 seients.

Pel que fa a una altra aerolínia que podria incorporar l'aeroport de Girona els propers mesos, aquesta és Skycity (que també s'havia donat a conèixer com a Flyinfiniti). Segons l'última previsió, la idea d'aquesta aerolínia és recuperar el vol entre Girona i Madrid a principis del 2016.