Una quarentena de veïns de Montfullà van protestar ahir al vespre al ple per la intenció de l'Ajuntament de dissoldre l'Entitat de Conservació (EUC) del Parc Urbanitzat de Montfullà. Precisament en aquesta sessió, l'equip de govern de CiU va portar la dissolució de l'entitat en un dels punts de l'ordre del dia. Finalment el punt es va aprovar amb els sis vots a favor de l'equip de govern i cinc en contra de l'oposició d'Esquerra Republicana.

Els veïns, que omplien la sala de plens, van intentar parlar durant la sessió per demanar explicacions però no se'ls va permetre tot i les peticions dels regidors de l'oposició. Durant el debat es van viure moments de tensió i crits que no van anar a més.

Fonts de l'entitat de Conservació han explicat que l'alcalde, Pere Lluís Garcia, els va comunicar la voluntat de dissoldre l'EUC en una reunió celebrada el 16 d'octubre passat. En una nota repartida per la urbanització, la Junta de Delegats afirma que «no entenem perquè davant d'aquests fets tant importants no s'ha convocat a tots els veïns i s'han donat explicacions abans que es debati al ple de l'Ajuntament».