Càritas Diocesana de Girona i el Centre d'Acollida i Serveis Socials La Sopa han defensat avui el dret a disposar d'un habitatge mitjançant un flashmob reivindicatiu, en el qual han participat una setantena de persones al pati de la Casa de Cultura. L'acció s'emmarca en la campanya «Cap persona sense llar», que es desenvolupa aquesta setmana i també aquest matí ha inclòs el col·loqui titulat «Ocupació i feina per a les persones sense llar».

Representants de Càritas i la Sopa, acompanyats d'un usuari d'aquest centre, van entregar el manifest llegit durant l'acte al responsable d'Habitatge de la Generalitat a Girona. Entre altres qüestions, el document reclama mesures polítiques urgents, l'impuls del lloguer social i sancions per als propietaris de pisos en desús -especialment les entitats bancàries que s'han beneficiat del rescat econòmic de l'Estat- i que defensa l'ocupació d'habitatges buits, representants de Càritas i La Sopa, acompanyats d'un usuari del centre d'acollida.

«Cap persona sense llar» continuarà dissabte al matí amb una activitat per conèixer La Sopa i els seus usuaris. A més, durant tota la setmana es pot visitar una exposició de mandales a la Sala d'actes del Centre Cívic del Barri Vell.