La tramuntana es va notar amb força ahir al conjunt de la demarcació de Girona. El fort vent es va percebre, sobretot, a les comarques de l'Alt Empordà i del Ripollès, on les ràfegues van arribar a superar els 100 quilòmetres per hora. Una vegada més, Portbou va ser el municipi gironí que en tot ahir va registrar la ratxa màxima de vent, que va ser de 117 km/h. A continuació es va situar l'observatori d'Ulldeter (a 2.410 metres) amb una ràfega de 106,2 km/h. Darnius va registrar una ratxa màxima de 102,2 km/h, mentre que en el cas de Roses va ser de 100 km/h. Finalment, un altre observatori que gairebé va superar els 100 quilòmetres per hora va ser Núria (a 1.971 metres), amb una ràfega de 96,4 km/h.

El temporal de vent també es va fer evident a altres comarques gironines. Per exemple, la ratxa màxima va ser de 81 km/h a la Bisbal d'Empordà, de 68 km/h a Banyoles i de 61,9 km/h a la ciutat de Girona. Així, el fort vent va provocar algunes incidències a diverses poblacions de la demarcació. És per això, segons va informar ahir Protecció Civil, que es van rebre una desena de trucades gironines al telèfon d'emergències que alertaven d'incidències provocades pel vent. Els avisos van ser de localitats de l'Alt i el Baix Empordà, com Llançà, Sant Feliu de Guíxols, Calonge, Platja d'Aro, Palau-Saverdera, Riudellots de la Selva i Roses.

També es va registrar una incidència a Flaçà, on el vent va tombar un arbre que va caure a les vies dels trens de Rodalies i va obligar a tallar la circulació d'aquestes línies. La caiguda de l'arbre va ser a tres quarts de sis de la tarda i la circulació ferroviària va estar aturada -entre Girona i Sant Miquel de Fluvià- durant gairebé una hora. És per això, segons va detallar Renfe, que es van registrar retards a les línies RG1 i R11 de Rodalies des de 20 minuts i fins a prop d'una hora. Altres incidències que va deixar el vent ahir, a la demarcació, van ser a Port de la Selva, on la tramuntana va causar alguns desperfectes al mobiliari urbà. També al Parc de Bombers de Figueres on, segons va explicar l'Associació del cos, es va haver d'apuntalar un finestral que no aguantava la força del vent.

Les temperatures d'ahir van ser similars a les dels últims dies.