El setè Gran Recapte del Banc dels Aliments es va estrenar ahir a la tarda -encara que algunes associacions benèfiques ja s'hi van posar al matí- i continua tot avui, amb l'objectiu de reunir almenys 550 tones de productes envasats i de llarga durada. Abans de començar, però, la campanya ja va aconseguir 12.000 euros en conserves de peix comprats gràcies a l'aportació de les barraques de La Copa durant les Fires de Girona -es donaven 50 cèntims per cada got- i 300 quilos d'aliments obtinguts dijous a la nit en el III Concert benèfic del Conservatori Isaac Albéniz de la Diputació.

Els últims dos dies, la Fundació del Banc dels Aliments a Girona ha pogut cobrir totes les places de voluntaris que dimecres encara els faltaven a Figueres, Calonge, Girona, Banyoles i la Bisbal d'Empordà, així com també en el transport de productes dels supermercats al magatzem del Banc dels Aliments. De totes maneres, el president de l'entitat a Girona, Frederic Gómez Pardo, va apuntar que "la feina posterior al magatzem està coberta per als primers dies però tothom que s'hi afegeixi serà benvingut". En la primera jornada del Gran Recapte, Gómez Pardo es va mostrar confiat d'assolir l'objectiu de 550 tones de menjar a les comarques gironines -per sobre de les 536 aconseguides l'any passat, una part de les 4.686 tones reunides a tot Catalunya. Pel que fa al voluntariat, entre ahir i avui el Gran Recapte mobilitza més de 3.000 persones arreu de la demarcació, on s'han distribuït més de 300 punts de recollida -sobretot a supermercats i botigues, però també a centres de salut o biblioteques.

Amb relació al concert solidari, una quinzena de professors van interpretar un repertori representatiu de les disciplines que s'imparteixen al Conservatori de Girona.