"És imprescindible la construcció de la torre de telecomunicacions de Coll de Bucs, per raons d'equilibri territorial i de justícia, que ha de donar serveis de TDT, telefonia mòbil i banda ampla a més de la meitat del municipi de Camprodon". És la moció que Tots per Camprodon, l'única força a l'oposició, defensarà al ple d'aquest vespre perquè se sotmeti a votació. En el text, es reclama amb "urgència" la construcció d'aquesta infraestructura tan reivindicada durant anys i retreu al Govern de "desdir-se" dels seus compromisos per "culpa de les retallades de la crisi". També demana a l'actual equip de govern, format per Junts Fem Camprodon i ERC, que "lluiti" perquè la torre sigui una realitat i que no tingui una "actitud submisa". Concretament, parla d'accions veïnals coordinades per aconseguir que la torre es faci d'una vegada.

La construcció de la torre de telecomunicacions de Coll de Bucs és una infraestructura molt reclamada des de fa anys al territori perquè ha de donar servei de TDT, telefonia mòbil i banda ampla a més de la meitat de Camprodon. Concretament, a Beget, Rocabruna, Salarça, Bolòs i Font Rubí. El ple de l'Ajuntament de Camprodon ja en va reclamar la seva urgent construcció el desembre del 2012 i el Parlament de Catalunya també va instar al Govern perquè la construís amb celeritat el maig del 2012 i el maig del 2013.Aquesta informació queda recollida a la moció que Tots per Camprodon, l'única força a l'oposició, portarà al ple d'aquest dimarts al vespre. Cal recordar que el seu portaveu, Esteve Pujol, va ser alcalde del municipi durant més de 20 anys però en els últims comicis va perdre la majoria absoluta i el pacte entre les dues altres forces van fer que perdés l'alcaldia.

En el text, es recorda que la Generalitat disposa dels terrenys i els permisos per construir la torre des del 2009 i li retreu que ara que tot està programat el Govern "es desdigui dels seus compromisos" i no pensi construir la torre "pretesament per culpa de les retallades". Segons Tots per Camprodon, "és inconcebible aquesta actitud si ens atenem als perjudicis que provoca a una gran part de la població i a l?activitat econòmica del nostre municipi" i per això afegeixen que l'Ajuntament "no pot acceptar i quedar-se amb una actitud submisa" davant aquesta negativa.En aquest sentit, subratllen que la Generalitat no pot "defugir" de les seves responsabilitats alhora que el consistori ha de "lluitar" perquè sigui una realitat.

El canvi de la subvenció del PUOSC

Com que la Generalitat ja ha dit que no té intenció de construir la torre, hi ha el risc de perdre la subvenció que es va incloure al PUOSC l'any 2011 per destinar-la a unes obres a Rocabruna i Beget lligades al projecte de la torre. Per evitar-ho, l'equip de govern va aprovar el setembre passat que aquests diners es destinessin a l'arranjament dels carrers Sant Roc i Isaac Albèniz. Aquesta decisió, segons l'oposició, és "lesiu" pels veïns d'aquests nuclis que no tenen la torre construïda i a més veuen com es "desvien" recursos que havien d?anar per obres "ben necessàries" als pobles de Beget i Rocabruna.És per això que Tots per Camprodon fan una crida a la mobilització veïnal per aconseguir que el Govern construeixi la torre amb la màxima urgència.

I demana que l'equip de govern destini una partida de més de 132.000 euros per a l'actuació de zona d'aparcaments a Rocabruna l'any 2016 i una altra de prop de 87.000 euros per a la pavimentació de carrers a Beget. A més a més, volen que es creïn dues xarxes wifi a Beget i Rocabruna.Finalment, demanen que es comuniqui aquest acord a la Generalitat, grups parlamentaris, Diputació de Girona, Consell Comarcal del Ripollès, Mancomunitat de la Vall de Camprodon i veïns afectats. A primera hora d'aquesta trada, l'equip de govern no havia decidit encara si votaria en contra o a favor de la moció.