La tercera fase del projecte europeu de promoció de la salut i dels hàbits saludables Credits4Health (C4H) necessita 200 participants més a Girona. El projecte, que es desenvolupa en paral·lel a Girona, Florència, la regió italiana del Salento i els municipis grecs de Pylos-Nestoras i Kalamata, encara la seva tercera fase. Ja ha aconseguit 500 dels 700 voluntaris que necessita a Girona, però n'hi fan falta 200 més, que s'hi han d'inscriure abans del 20 de desembre.

L'objectiu del programa, segons els seus responsables, és fer servir la tecnologia per a la promoció d'estils de vida més saludables entre la ciutadania. A partir d'una plataforma i d'un sistema d'incentius personalitzats basat en crèdits, els participants treballen per aconseguir una alimentació més sana centrada en la dieta mediterrània, una vida menys sedentària i reduir el consum de tabac.

La plataforma de C4H està dirigida a persones d'entre 18 i 65 anys de Girona i el seu entorn. Està disponible en català, castellà, grec i italià i els participants obtenen crèdits a mesura que compleixen els seus objectius diaris, setmanals i mensuals.

Girona és l'únic territori de l'Estat que participa en la prova pilot d'aquest projecte, que podria acabar estenent-se a altres punts del continent. Està finançat per la Unió Europea i que compta amb la participació de grups de recerca d'Itàlia, Grècia, el Regne Unit, Alemanya i Espanya.

Aquí, el grup de recerca participant és la Fundació Investigació Nutricional (FIN), que s'encarrega de l'apartat nutricional i de col·laborar amb el Departament de Salut i la Facultat de Ciències de l'Esport Euses de la Universitat de Girona.

Entre els impulsors de C4H hi ha l'Ajuntament de Girona i la Generalitat, que han promogut la participació dels seus treballadors.

El gerent de Serveis Comuns de la Generalitat a Girona, Jaume Torrent, va explicar ahir que el projecte Credits4Health és una col·laboració de l'organisme en el marc de la iniciativa Model d'Entorn de Treball Saludable que es porta a terme a la seu de la Generalitat a Girona.

"Ens interessa fomentar la salut dels treballadors abordant-la des de diferents propostes dividides en quatre eixos d'intervenció: l'entorn físic de treball, l'entorn psicosocial de treball, els recursos personals de salut en l'espai de treball i la participació de l'empresa en la comunitat", va destacar.

Per la seva banda, la regidora de Salut i Seguretat en el Treball de l'Ajuntament de Girona, Eva Palau, va subratllar que "aquest projecte encaixa perfectament amb la planificació que ens hem plantejat per seguir treballant per aconseguir una ciutat sana". "Tenim el repte d'assolir la implicació dels treballadors municipals i que els ciutadans de Girona entrin a formar part del projecte", va assegurar, i va afegir que des del consistori s'ofereixen recompenses com places als cursos de les activitats físiques a meitat de preu, inscripcions gratuïtes a la Sant Silvestre o l'ús gratuït de diferents instal·lacions esportives a les persones que aconsegueixen objectius i crèdits.