El menjar aportat divendres i dissabte al Gran Recapte és de "més qualitat i de més valor econòmic", com va explicar ahir el president de la Fundació Banc dels Aliments a Girona, Frederic Gómez Pardo. Ell mateix també va afirmar que, amb tota probabilitat, no s'assolirà la xifra rècord de 550 tones a les quals s'aspirava, tot i que se superaran amb escreix les 500.

Després de les dues jornades solidàries d'aquest cap de setmana, ara la feina s'acumula al magatzem del Banc dels Aliments, per a on l'entitat demana l'ajuda de voluntaris. Gómez Pardo va fer una crida a ajudar en la classificació dels productes recaptats, una tasca que s'allargarà tota la setmana i continuarà la vinent.

Dilluns, el Banc dels Aliments va comptar amb el suport de dos grups escolars, però la coincidència amb els exàmens trimestrals ha fet que centres educatius que habitualment col·laboren amb la campanya enguany no ho hagin fet. Ahir al matí, una quinzena de persones hi treballaven.

Sobre l'augment de la qualitat del menjar donat, el president del Banc dels Aliments va celebrar que "la gent hagi fet cas de la nostra petició de llegums cuits en comptes de secs" i va remarcar que "hi ha hagut més percentatge d'oli, conserves de peix i aliments infantils". És per aquest motiu que "ha augmentat la qualitat i el valor econòmic", un fet que Frederic Gómez Pardo va valorar positivament.

Centres de salut i biblioteques

Aquesta setmana encara es recullen aliments als centres de salut de les comarques de Girona i en algunes biblioteques públiques.