Una hora i mitja per fer el forat i una hora i mitja per carregar la furgoneta és el que segons fonts d´ Embotits Calet van estar dos lladres per emportar-se una quantitat important de pernils de la nau de l´empresa al polígon industrial de Begudà, a Sant Joan les Fonts. Les mateixes fonts van indicar que el robatori va tenir lloc entre la una i les quatre de la matinada del dia 2 de desembre. Amb un pic, una pala i martells, els lladres van fer un forat rodó de més d´un metre de diàmetre que va travessar dues capes de formigó i un panell de material aïllant. Un cop fet el forat, els lladres van haver de fer espai entre les capses col·locades sobre els palets d´existències.

A dins, van anar al lloc on hi havia els pernils, els van agafar, els van treure pel forat i els van carregar a una furgoneta. Els lladres duien màscares i -segons van poder gravar les càmeres de l´empresa- la matríicula tapada. Abans de marxar, els lladres van arrencar l´embolcall que tapava la matrícula.

Càmeres electorals

Fonts de l´empresa van indicar que si hi haguessin hagut càmeres a l´entrada del polígon, la Policia tindria el número de la matrícula, perquè el vehicle va haver de circular pels carrers amb la matricula visible. Van recordar que abans de les eleccions municipals, la llista guanyadora es va comprometre a posar càmeres de seguretat a les entrades del polígon. Ara només n´hi ha a la benzinera d´una de les entrades del polígon.

La demanda d´una millora dels sistemes de seguretat visuals va ser feta per un grup d´empresaris de la zona que havien patit robatoris. L´objectiu dels empresaris era reduir els robatoris. Es van reunir amb els polítics, però les càmeres per gravar els lladres que la nit del dia 2 foradaven les parets no hi eren.

Prop de l´empresa d´embotits, al carrer del costat, hi ha una empresa dedicada al metall. El 2 de març del 2014, uns lladres, que també anaven encaputxats i també van ser gravats per les càmeres de l´empresa, van fer un forat a la paret lateral de la nau. Un cop dins van anar directament cap a les planxes i barres de llautó i acer que hi havia emmagatzemades.

Els lladres van poder actuar amb total impunitat. Llavors van calcular que havien estat unes cinc hores buidant la nau. L´empresa havia patit un altre robatori similar 10 dies abans.

Llavors, el propietari va indicar que entre les dificultats de la crisi i el continu de robatoris, l´empresa es podia veure obligada a deixar l´activitat, després d´un esforç de més de 20 anys.

Sistema comú

Els robatoris pe forat a la paret són un dels sistemés més usats per entrar a les naus dels polígons industrials. Els lladres busquen un indret de la nau, on poder treballar sense ser visualitzats per conductors o treballadors.

Un cop dins, si no hi ha sensors, solen treballar amb impunitat. A vegades, bloquegen els sistemes de seguretat.