L'Audiència de Girona ha condemnat el treballador de la subdelegació del govern espanyol a Girona que va cobrar diners a canvi de falsificar documents per aconseguir permisos de residència i feina. Fiscalia i defensa han arribat a un acord i el processat, Mohamed Ouassar, ha reconegut que, abans de juliol del 2001, es va aprofitar del seu lloc de feina per lucrar-se oferint "la consecució dels 'papers' a canvi de quantitats elevades de diners".

L'han condemnat a 1 any i 4 mesos de presó i a pagar una multa de 12.500 € per un delicte continuat de falsedat en document oficial en concurs amb suborn.

La secció tercera de l'Audiència de Girona ha declarat provat que Mohamed Ouassar, amb la intenció de lucrar-se i aprofitant-se del seu lloc de feina a l'oficina d'estrangeria de la subdelegació del govern espanyol a Girona, va començar a demanar diners a canvi de documents falsos. "Va oferir la consecució de 'papers' a canvi de quantitats elevades de diners a diferents ciutadans magrebins per regularitzar la seva situació legal a Espanya", indica la sentència.

Així, Ouassar elaborava ell mateix els documents falsos, fent servir un ordinador i una màquina d'escriure. En concret, eren documents que servien per complir requisits per aconseguir permisos de residència i feina, com ara acreditar falsament l'estada al país des d'abans de l'1 de febrer del 2001 o elaborava ofertes de feina fraudulentes a les comarques gironines. El condemnat va arribar a falsificar documents per als expedients de regularització de tres persones: Khalid Azirar, Ouarda Amakrane i Hamid Jellouli.

El fiscal acusava inicialment Mohamed Ouassar d'haver elaborat documents per a 11 immigrants. Li imputava un delicte continuat de suborn i un altre de falsedat en document oficial, i demanava que el condemnessin a 6 anys de presó i a una multa de 50.000 €. Finalment, fiscalia i defensa han arribat a un acord i han pactat 1 any i 4 mesos de presó i una multa de 12.500 euros.

A la banqueta dels acusats també hi havien de ser els tres estrangers que van accedir a pagar quantitats de fins a 9.000 € per documents falsos. "El ministeri fiscal ha retirat l'acusació contra Khalid Azirar, Ouarda Amakrane i Hamid Jellouli perquè entén que els fets en els quals estan implicats han prescrit", conclou la sentència.