Esperaven fer l'agost robant cadells de Chihuahua al centre caní de Sords, a Cornellà del Terri però l'operació no els va sortir bé. No van poder sostreure els gossos i a més, els Mossos van arrestar dos dels quatre lladres. Per aconseguir el botí van fer un butron a l'espai on hi ha els cadells però abans, un dels presumptes lladres es va fer passar per client. La treballadora del centre, però, no se'n va refiar i va alertar els Mossos de la seva presència i de tres homes més que eren en un cotxe, mig encaputxats i vigilant. Quan van arribar-hi els agents van evitar que s'emportessin dues caixes amb gossos, vuit animals valorats en més de 600 euros cadascun.

Els fets es van produir cap a les vuit del vespre del 22 de novembre quan els Mossos van rebre l'avís d'adreçar-se al centre caní. Van arribar-hi ràpidament i van veure un cotxe com el que havia relatat la treballadora estacionat al mig del camí. El vehicle tenia la porta del copilot oberta i les claus posades.

Els policies van fer recerca pels voltants i, en apropar-se a la nau on tenien els gossos tancats, van veure quatre persones que posaven cadells en caixes de cartró. Els lladres havien fet un butron, un forat a la paret lateral de l'edifici, d'uns 80 per 60 centímetres.

En veure la presència policial els quatre homes van sortir corrents en diferents direccions. Els Mossos van interceptar un dels fugitius i el van detenir. En l'escorcoll del vehicle van trobar un martell, un mall, una navalla, un tornavís i claus de diversos tipus. A les caixes de cartró es van recuperar vuit gossets de raça Chihuahua, que estaven a punt per ser robats.

Al lloc també hi van trobar la documentació personal d'un dels implicats, amb la qual van emetre una ordre de crida i cerca. El dia 25, els agents el van localitzar i detenir.

La investigació continua oberta i no es descarten més detencions. Els detinguts, amb antecedents, un d'ells, que tenia vuit ordres de recerca i detenció, van passar el 24 de novembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Girona, el qual en va decretar la llibertat amb càrrecs i l'altre declararà davant el jutge encarregat del cas quan sigui requerit.

Es dóna el cas que en aquest mateix centre caní, a finals d'octubre els Mossos van detenir-hi els dos propietaris: havien simulat robatoris i estafaven a l'assegurança amb factures falses de gossos morts o venuts.