04 de desembre de 2015
04.12.2015

Dos armenis volien entrar a Europa per Girona, procedents del Marroc

La Policia Nacional els va descobrir en el control de documentació que va resultar ser falsa

04.12.2015 | 07:23
El visat fals que duia el ciutada armeni, de 58 anys.

La Policia Nacional de l'Aeroport Girona-Costa Brava ha enxampat dos ciutadans armenis que volien entrar a Europa amb dos visats falsos. Ambdós han estat retornats a Rabat, lloc d'origen del viatge. Els dos ciutadans armenis que van intentar entrar a Espanya amb aquest document eren una dona de 64 anys i un home de 58.
Els fets es remunten al 27 de novembre, quan dos passatgers van baixar d'un vol procedent de Rabat. L'home i la dona en el moment de la revisió documental que duen a terme els agents de la Policia Nacional van mostrar passaports d'Armènia, juntament amb un visat expedit per Alemanya amb durada d'estada de 90 dies i entrades múltiples.
Després d'una inspecció minuciosa, els policies destinats a l'aeroport de Girona van determinar que els visats inclosos en els passaports eren íntegrament falsos, encara que a primera vista semblaven reunir les característiques formals i tècniques dels autèntics.
Per aquest motiu, van denegar-los l'entrada a Espanya i van ser retornats al lloc d'origen del viatge: Rabat (Marroc). Van agafar el proper vol que els va tornar a traslladar en aquest país del nord de l'Àfrica, d'on procedien.

Nova via d'immigració il·legal
Amb aquesta actuació, la Policia Nacional que treballa a l'aeroport de Girona-Costa Brava alerta que han pogut detectar una possible via d'entrada, d'immigració il·legal a Espanya, ja que no és habitual que ciutadans de països com Armènia utilitzin el Marroc per entrar a Europa.
Asseguren que aquests ciutadans armenis detectats són els primers a utilitzar aquesta via de l'aeroport de Girona per accedir a Europa però que pot significar una via possible perquè altres ciutadans puguin utilitzar-la com accés al territori europeu.
Aquesta actuació policial permet alertar d'aquesta nova pràctica altres policies frontereres. I és que el visat que hi havia al seu passaport era gairebé perfecte.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook