L'ecomuseu de la Vall d'en Bas entrarà en servei a primers de gener. Abans l'Ajuntament farà una jornada de portes obertes per a la gent del poble el dia 19 de desembre. Pel que fa al geriàtric la previsió és que entri en servei en un termini de 18 mesos.

Les obres de l'ecomuseu (museu del camp) van començar el 2011. Ara, activaran la sala permanent, una temporal i un auditori. La intenció de l'Ajuntament és la de repensar la resta de l'estructura. Per fer-ho han demanat ajuda al Departament de Cultura de la Generalitat.

Pel que fa al geriàtric, la previsió marcada per la posada en servei és de 18 mesos. El primer tràmit de cara l'objectiu va començar en el darrer ple, quan l'Ajuntament va aprovar la concessió del centre de la gent gran. L'Ajuntament confia en el fet que la Garrotxa ha obtingut de la Generalitat la consideració de zona amb necessitat alta. És a dir, que el nivell de la població envellida i amb necessitats assistencials és molt alt.

La consideració -segons l'Ajuntament- augmenta la possibilitat d'aconseguir places públiques per al Geriàtric de la Vall d'en Bas. La previsió es que el centre tingui 40 places de residència i que la resta sigui centre de dia. El nou concepte del geriàtric s'està acabant en base a l'estudi que fa l'Ajuntament en col·laboració amb el Consorci d'Acció Social de la Garrotxa i la Conselleria de Benestar i Família. Per tal de tenir informat el poble, l'Ajuntament preveu fer una assemblea popular amb els principals agents de l'activació.

D'altra banda, l'Ajuntament -gràcies a un programa del SOC- ha començat una enquesta entre els majors de 60 anys per tal d'aprofitar la seva experiènca en activitats socials.