Creu Roja Joventut organitza dins al 30 de desembre la vint-i-quatrena campanya solidària de joguines, que aquest any espera repartir regals entre 3.820 infants gironins en situació de vulnerabilitat. Amb el lema "Hi ha moltes joguines, tria la teva forma d'ajudar. Posa en forma la teva solidaritat", la campanya necessita recollir 8.780 joguines entre la ciutadania, la societat civil i les empreses col·laboradores.

Per a la recollida, s'habilitaran diferents punts arreu de les comarques gironines. La campanya es desenvoluparà en 112 municipis gironins gràcies a un equip de voluntariat de 108 persones. La llista de punts de recollida es pot consultar al web www.lajoguinaeducativa.com.

Més enllà del repartiment de joguets, però, la campanya també pretén sensibilitzar sobre el dret dels infants a jugar i el valor educatiu del joc, ja que s'emmarca en el projecte de la Joguina Educativa que Creu Roja Joventut desenvolupa durant tot l'any.

Per això, des de l'entitat demanen que les joguines siguin noves, ja que tots els infants tenen dret a estrenar-ne una independentment de la situació econòmica de les seves famílies, i que a més, siguin joguets no bèl·lics, no sexistes, sostenibles i que preferentment fomentin el joc en grup.

A més de la col·laboració de la societat, Creu Roja també crida a les empreses, comerços i entitats a ajudar a través de diferents fórmules com la donació en espècie, l'aportació econòmica o la cessió d'espais per a la recollida. De moment, ja hi col·laboren 110 empreses, i la xifra pot créixer.

També es pot col·laborar amb la campanya fent una donació econòmica a través d'un número de compte.