L'alta mobilitat d'un pont sol anar lligada malauradament a accidents de trànsit i de vegades aquests acaben essent mortals a causa de la fatalitat. El pont de la Constitució d'aquest any s'ha cobrat la primera vida des d'almenys fa set anys. Segons les dades que es poden consultar del Servei Català de Trànsit -a partir de 2009- es pot veure que entre aquests dies fins aquest 2015 no s'havia produït cap sinistre mortal.

Aquesta dada d'entrada positiva però s'ha trencat aquest passat 7 de desembre quan un veí de la Bisbal va morir en xocar frontalment contra un autocar a la C-66 al seu pas per La Pera.

El sinistre viari es va produir quan passaven uns deu minuts per les quatre de la tarda de dilluns. A banda de la mort del veí de la Bisbal, Josep Maria Bofill Condom, que tenia 62 anys, també van resultar ferides tres persones -dues d'elles greus- en el xoc frontal d'un turisme i un autobús de la Sarfa a la C-66 al seu pas per la Pera.

La víctima mortal va quedar atrapada dins del cotxe en produir-se l'accident i els efectius d'emergències no van poder fer res per salvar-li la vida. Els Mossos d'Esquadra investiguen les causes dels fets i d'entrada tot apunta que el cotxe -un Seat Toledo- que anava en sentit la Bisbal va envair el carril contrari de la C-66 quan un bus de servei regular de la Sarfa que duia 8 passatgers i anava en direcció a Girona hi va xocar. L'accident va produir-se a l'alçada del quilòmetre 18, on hi ha la cruïlla que porta cap a Rupià i Parlavà.

4 morts el desembre 2013

A la xarxa viària gironina entre el 6 i 8 de desembre no hi havia hagut cap accident de trànsit que s'hagués cobrat cap vida però els desembres no vol dir que hagin estat bons tampoc sempre. I és que la falta d'hores de llum, les boires amb la seva humitat, dies de pluja i gelades s'han cobrat vides els últims anys però no pas durant el Pont de la Constitució.

De fet, des del 2001 fins al 2015, el pitjor desembre és el del 2013. Va haver-hi quatre sinistres viaris amb víctimes mortals i un d'ells malauradament està en el record de molts gironins. Va tenir lloc el 14 de desembre a les Llosses i hi van perdre la vida quatre membres d'una sola família ?d'Aiguafreda (Osona) en caure amb la furgoneta al riu Ter. Els fets van succeir al quilòmetre 85,5 de la C-17, en sentit Ripoll. Entre les víctimes hi havia dos nens de 9 i 8 anys.

El 2001, el mes de desembre també es va cobrar tres accidents mortals i l'any passat, se'n van produir dos més. El 2012 també es va saldar amb dos sinistres viaris, on algú va perdre la seva vida.

Enguany de moment, el desembre tot i que fa només 10 dies que ha començat la xifra de víctimes i d'accidents mortals es manté amb una.

Tot i això, cal recordar que aquest any en xarxa viària urbana i interurbana està essent força negre. Segons dades recopilades per aquest diari, a dia 9 de desembre, hi ha hagut 36 accidents mortals a la província de Girona. Una dada negativa si es té en compte que el 2014 es va tancar amb 21 morts a la xarxa viària gironina.