La Secretaria d'Estat de Seguretat Social reclama a les persones jubilades que van fer de figurants a Ocho apellidos catalanes un «deute pel cobrament indegut d'una part de la pensió», en concret la que van percebre els dies que estaven contractats per participar en la pel·lícula.

Des de l'administració estatal ahir van explicar que aquests pensionistes van dur a terme una activitat laboral incompatible amb el cobrament d'una pensió de jubilació.

D'acord amb les explicacions de la Secretaria d'Estat de Seguretat Social, el correcte hauria estat informar d'aquest fet abans de cobrar la jubilació, de manera que s'hauria «pogut suspendre a priori el pagament de la pensió». Com que no es va fer així, els responsables de la Seguretat Social van informar que han hagut d'actuar a partir dels fets consumats.

Per aquest motiu, els figurants pensionistes han començat a rebre cartes en les quals se'ls reclama una quantitat determinada de diners: els corresponents a la paga que l'Estat els va abonar els dies que van estar donats d'alta a la Seguretat Social, ja que estaven contractats com a figurants per a la segona part de la pel·lícula Ocho apellidos vascos.

A les comarques gironines, a l'abril es van seleccionar figurants a Girona, Monells, la Bisbal d'Empordà i Llagostera.