L'aerolínia de baix cost Ryanair suspendrà el vol Girona-l'Alguer dintre d'un paquet de retallades en la seva cobertura de Sardenya. En concret, a partir de l'abril de 2016 la companyia vol suprimir 22 vols que ara connecten diferents ciutats europees amb l'illa.

La setmana passada, l'Ajuntament de l'Alguer va convocar una reunió d'urgència amb representants del sector turístic per tal de discutir la voluntat de Ryanair, que pretén retallar 22 connexions amb Sardenya, cosa que afectarà sobretot a la ciutat d'Alguer.

En declaracions a la publicació digital Alguer.it, el responsable de Transports a la Regió Autònoma de Sardenya, Massimo Deiana, afirmava que la decisió de l'aerolínia de baix cost arriba «tard», perquè «ja s'ha realitzat la planificació per a la propera temporada». Des de l'administració sarda consideren que l'anunci de Ryanair pot respondre a un intent de pressionar-la, ja que no subvenciona els seus vols des de fa dos anys.

Les restriccions es farien efectives a partir de la propera temporada turística d'estiu, que comença abans de Setmana Santa. Els arguments principals que dóna la companyia Ryanair -segons informava ahir Vilaweb-són la seva manca d'avions i la necessitat d'utilitzar els aparells que ara operen a Sardenya en línies que els resulten més rendibles. L'amenaça de Ryanair ha generat rebuig a l'illa, tal com es pot comprovar en xarxes socials com Twitter o com ho exemplifica d'una manera clara que el diari La Nuova Sassari hagi posat en marxa una campanya de recollida de signatures en contra de la cancel·lació de rutes aèries, com la de Girona-l'Alguer. Fa més d'una dècada que l'empresa irlandesa ofereix aquesta ruta des de l'aeroport Girona-Costa Brava i, si es compleix l'anunci, podria deixar de fer-ho d'aquí a pocs mesos.