Tot apunta que serà un pont de la Puríssima al voltant de la neu i això ho aprofitaran les estacions d'esquí del Ripollès i la Cerdanya gironines que encara faltaven per començar la temporada. Està previst que avui obrin portes Vallter 2000 i Vall de Núria -que ja va ?obrir el seu parc lúdic. Ahir també va inagurar temporada l'estació d'esquí nòrdic Guils Fontanera.

Unes obertures que poden acabar de potenciar el sector turístic d'aquestes comarques interiors com són el Ripollès, la Cerdanya o la Garrotxa. Paral·lelament, també està previst que dissabte s'inauguri la temporada d'esquí nocturn a Masella, que ja disposa de 26 quilòmetres esquiables, 13 remuntadors en funcionament i 24 pistes oberts amb un 550 metres de desnivell.

Des de les mateixes estacions auguren uns bons dies de neu i una bona temporada d'esquí. D'altra banda, des de la federació destaquen que l'actual pont de la Puríssima no es pot comparar amb el de l'any passat ja que, en aquell cas, només va ser un cap de setmana llarg.

La Molina i Masella ja van obrir portes el passat cap de setmana. En concret, Masella va ser la primera estació que va arrencar la temporada d'esquí de tot el Pirineu català obrint el dimarts 24 de novembre.

En sis dies ja va registrar més de 5.000 esquiadors. Unes xifres que mostren les ganes de neu que tenen els esquiadors. Tot i això, les dues estacions van obrir amb gruixos de neu d'entre 20 i 60 centímetres i només un terç de les pistes esquiables.

Per això, i pensant de cara a l'allau de gent que rebrien pel pont de la Puríssima, les instal·lacions de muntanya van aprofitar les baixes temperatures nocturnes d'aquests darrers dies per crear neu artificial i així poder obrir més pistes i oferir un millor servei als seus esquiadors.

Plena ocupació de cases rurals

Des de l'Associació Turisme Rural de Girona les perspectives d'ocupació són bones, sobretot pel que fa a les zones de muntanya on ja han caigut les primeres neus. És per això que des de l'agrupació preveuen que les comarques del Pirineu gironí assoliran una ocupació del 80% que es podrà incrementar amb les reserves d'última hora.

El president de l'entitat, Ramon Corominas, explica que tant a la Garrotxa, al Ripollès com també a la Cerdanya és possible que s'acabi el pont fregant la plena ocupació. "Les reserves relacionades amb la neu han pujat entre un 5 i un 10% respecte a l'any passat, sobretot influïdes per les darreres nevades", detalla Corominas.

Pel que fa als allotjaments situats a la costa, es preveu que hi hagi una ocupació del 65%; similar a la de l'any passat per aquestes mateixes dates.

A grans trets i en els dos casos, el perfil majoritari dels clients són famílies catalanes, especialment veïns de la capital o de l'àrea metropolitana de Barcelona. Actualment, l'Associació Turisme Rural Girona té més de 300 allotjaments associats.