L'Ajuntament de les Planes d'Hostoles -fa pocs dies- va copmençar les obres de la plaça del barri del Jonquer. És tracta d'una superficie de la vora d'un camp de futbol que havia estat sense ús des de la dècada dels vuitanta, quan va emergir el barri.

Quan ha disposat de recursos l'Ajuntament d'Eduard Llorà (CiU) ha començat les obres. La primera part de les obres consisteix a consistit a netejar-la per tal de poder fer-hi una plantada d'arbres a inicis de l'any vinent. L'acció ja està incolosa als pressupostos , aprovats fa pocs dies. La partida prevista és de 30.000 €. Per al 2017, quedarà el parc infantil.

Per tal de decidir els equipaments i l'ordenació de la plaça, l'Ajuntament va fer un procés participatiu. Primer va lliurar material informatiu als veïns, deprés els va consultar un per un i va orgamitzar reunions i debats. Encara els veïns van poder votar entre les diferents propostes.

Van consensuar la situació dels arbres segons la situació del sol, el color dels mobles del parc infantil i la composició dels elements de lleure. L'Ajuntament ha avançat que farà més processos participatius.