13 de desembre de 2015
13.12.2015

Desmantellat un grup criminal especialitzat en assaltar estacions d'ITV

Van atacar una empresa de Sant Joan de les Abadesses i van intentar-ho en una de Fogars de la Selva

13.12.2015 | 11:09

Els Mossos d'Esquadra han desmantellat un grup criminal que es dedicava a cometre robatoris amb força, especialment en estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) a Catalunya i Aragó. Hi ha tres arrestats, d'entre 23 i 35 anys i nacionalitat italiana i albanesa, que utilitzaven diversos mètodes de robatori com l'encastament de vehicles, el butron o el trencament de portes i finestres. Els arrestats estan encausats per 9 robatoris: set en empreses d'ITV a Granyanella (Segarra), Manresa, Sant Just Desvern (Baix Llobregat), Vilanova i la Geltrú, Barbastro (Osca) i Osca; un en una empresa de begudes de Sant Joan de les Abadesses (Ripollès); un altre en un estanc de Lliçà de Vall (Vallès Oriental); i un, en grau de temptativa, en una empresa de Fogars de la Selva.

A banda, també se'ls atribueix quatre robatoris i furt d'ús de vehicles, falsificació documental, delicte contra la seguretat vial, delicte d'atemptat i delicte de resistència i desobediència greu als agents de l'autoritat. La investigació es va iniciar quan la Unitat Central de Robatoris amb Força va obtenir informació sobre l'activitat criminal d'un grup de lladres amb un alt grau d'organització i especialització, que es dedicava a cometre robatoris amb força en estacions d'Inspecció Tècnica de Vehicles (ITV) i en d'altres empreses o establiments comercials com estancs.De les indagacions es va desprendre que els lladres utilitzaven sempre el mateix modus operandi en tots els robatoris investigats. En primer terme consistia en desplaçar-se amb el seu vehicle particular per seleccionar els objectius a violentar.

Un cop tenien clar quins eren els establiments que volien assaltar compraven les eines necessàries per assegurar el robatori per, finalment, fer la recerca de vehicles amb una gran capacitat de càrrega com furgonetes o petits camions per sostreure'ls i utilitzar-los per cometre el robatori. Ja amb el vehicle sostret es dirigien cap al local triat per violentar-lo i sostreien principalment la caixa forta o d'altres productes com tabac o licors, que es poden vendre fàcilment al mercat negre.

El passat 28 d'octubre els Mossos van detenir un dels membres del grup -de 23 anys, nacionalitat italiana i veí de l'Hospitalet de Llobregat-, i van emetre dues ordres de recerca i detenció policial per als altres dos components, de 30 i 35 anys, de nacionalitat albanesa i veïns també de l'Hospitalet. Agents de la Unitat de Seguretat Ciutadana de Barcelona van detenir el 2 de desembre aquests dos últims integrants del grup criminal. Després de passar a disposició judicial, dos dels tres detinguts van ingressar a presó i l'altre va quedar en llibertat amb càrrecs.

Compartir a Twitter
Compartir a Facebook