El pont festiu de la Puríssima i el bon temps han estat decisius per l'èxit assolit en la 35a edició de la Fira de l'Avet d'Espinelves que ahir va abaixar la persiana amb un balanç superior als 80.000 visitants.

L'Ajuntament, responsable de l'organització, considera que ha estat un rècord des dels seus inicis quan es feia per recollir diners destinats a activitats populars, com colònies estiuenques i la cavalcada de Reis, entre d'altres, en aquest petit poble de 200 habitants abans amagat al cor de les Guilleries amb el Montseny de teló de fons, que ha sortit de l'anonimat gràcies a la proximitat amb l'Eix Transversal i el recent desdoblament.

La promoció de la Fira de l'Avet constitueix una font d'ingressos per l'economia dels habitants. Tant es així, que del certamen en surten beneficiats no només els cultivadors del arbres ornamentals i les botigues i restaurants, sinó també els establiments i treballadors del mateix ram ubicats als municipis de l'entorn.

Segons un dels creadors que no ha faltat mai a la cita, Jordi Geli, assegura que mai havia vist tanta gent com aquest any. Alguna de les nou parades instal·lades a les tres placetes del poble i el carrer principal, al migdia ja havien exhaurit les existències. Entre totes han venut uns 4.000 exemplars i els talonaris de la Loteria de Nadal que es podien comprar a l'oficina municipal d'informació també es van acabar.

No cal dir que amb aquesta massiva afluència de públic en alguns moments els aparcaments es van col·lapsar. A més de la gran concurrència en festius, durant els dies laborables es van desplaçar fins Espinelves autocars de jubilats francesos i moltes excursions de grups d'escolars d'arreu de Catalunya. I és que gaudir de les exposicions i espectacles al carrer d'animació popular, de la demostració de treballs artesans i de les 80 parades amb articles diversos i principalment relacionats amb el Nadal, han estat un atractiu afegit a la compra de l'avet per aquelles persones que no deixen escapar la tradició de comprar-lo en el seu lloc de conreu, a la zona Guilleries-Montseny que abasteix el 80% del mercat català i estatal.