La remodelació i ampliació de la Casa de les Vídues de Llagostera continua endavant. Des del consistori han informat que ja s'ha licitat la segona fase de treballs de restauració de l'edifici, la més complexa de tot el projecte, i està previst que les obres arrenquin a principis de l'any vinent, segurament el proper mes de gener. Els treballs tindran una durada d'entre quatre i sis mesos. S'eliminaran els accessos existents i es redistribuiran les tres plantes d'aquest espai, catalogat com a BCIN, creant noves sales i uns serveis higiènics accessibles. També es renovarà completament el sistema d'electricitat, enllumenat, aigua, climatització i es vol crear una zona de bar. Les obres tenen un cost de 240.990 euros, sense IVA. Un cop finalitzades les obres de la primera fase del projecte, Llagostera es prepara per tirar endavant la segona fase d'aquests treballs que tornaran a donar vida a un edifici emblemàtic del municipi.

Fins ara, ja s'ha aconseguit resoldre els problemes d'accessibilitat a l'edifici amb la creació d'un nou nucli de comunicacions format per una escala i un ascensor- que s'ha construït en una porció de terreny adjacent a la Casa de les Vídues i que el consistori va adquirir ara farà uns mesos amb aquesta finalitat. Per tant, l'accés principal a l'edifici es realitzarà des del carrer Sant Antoni.

En principi, tal i com va explicar el regidor d'Urbanisme, Sergi Miquel, la segona fase de les obres començaran el proper mes de gener del 2016 i tindran una durada d'entre quatre i sis mesos.

L'objectiu és que estiguin acabades durant l'estiu vinent. "Aquesta segona fase és la més complexa, s'enderrocaran tots els accessos existents a l'edifici i es refaran les tres plantes d'aquest espai reocupant l'espai de l'escala que ja no és necessària", va comentar. En concret, en aquesta segona fase també està previst redistribuir i crear nous espais a l'interior de l'edifici, construir nous serveis higiènics accessibles, renovar els sistemes d'electricitat, aigua i climatització, substituir el paviment i les fustes interiors, rehabilitar les façanes i crear una zona de bar a la planta zero de l'edifici, a la planta baixa.

Des del principi, les obres de rehabilitació de l'edifici s'han finançat a través de subvencions i ajudes per part de la Diputació de Girona o de la Generalitat amb projectes com el Pla de Barris. En total, la remodelació compta amb un pressupost de 412.419 euros sense IVA, 122.154 dels quals van correspondre a la primera fase de les obres, 240.990 a la segona i 49.275 euros a la tercera en la qual es vol adaptar i unir la Casa de les Vídues amb dos despatxos que s'ubicarien a l'edifici del davant.

El projecte ha estat redactat per l'arquitecte Carles Soler. En concret, es volen reformar dos locals situats a la planta baixa de l'edifici de Can Roure, que també està protegit pel PEPP, i que es troben a l'altra banda del carrer Sant Antoni. La intenció és dedicar un dels espais a una sala d'exposicions tot i que encara no s'ha acabat de definir.