L'Ajuntament de Banyoles sancionarà les infraccions amb la brossa amb multes d'entre 125 i 3.005 euros. Segons ha informat el consistori, darrerament s'han detectat nombrosos abocaments i bosses d'escombraries i residus fora dels contenidors de la ciutat, per exemple al carrer Divina Pastora. Per solucionar-ho, el govern municipal ha donat instruccions per inspeccionar les bosses que estiguin dipositades fora dels contenidors per tal de detectar els possibles infractors.

A més, també s'instal·laran càmeres de videovigilància per detectar els incívics.

Des de l'ajuntament recorden que l'incivisme amb la brossa no només causa molèsties als veïns, sonó que també desemboca en problemes de salubritat i que cal complir la normativa vigent de residus i convivència ciutadana.

Amb relació a la prestació del servei de recollida domèstica, els usuaris estan obligats a dipositar els residus dins dels contenidors, i es prohibeix l'abandonament dels residus al voltant de les zones de contenidors, dels quals n'hi ha uns 400.

Pel que fa al paper i cartró, indiquen des del consistori, els usuaris 'han de separar a la llar, mantenir-lo net, plegar-lo i dipositar-lo a l'interior dels contenidors de color blau de les àrees d'aportació o bé dur-lo a la deixalleria. Resta prohibit dipositar paper i cartró al contenidor de rebuig o altres contenidors no específics o abandonar paper i cartró i dipositar-lo al terra fora del contenidor blau. Pel que fa al provinent de comerços, cal recordar que els dimarts i els dijous a la tarda s'ha d'utilitzar el servei de recollida de paper i cartró comercial porta a porta que presta el Consell Comarcal del Pla de l'Estany.

Els envasos lleugers han de ser separats en origen i dipositats dins els contenidors grocs de les àrees d'aportació o dur-los a la deixalleria. Resta prohibit dipositar-los fora del contenidor.

L'Ajuntament de Banyoles recorda que la recollida de rebuig es fa cada dia a la nit i recomana deixar les escombraries de 8 a 10 del vespre. La recollida gratuïta de trastos vells es fa cada dilluns a la nit, prèvia trucada al telèfon 972 58 18 58. La recollida de la selectiva (orgànica, vidre, envasos i paper) es fa entre 3 i 4 vegades a la setmana durant el dia.