L'Ajuntament de Castellfollit de la Roca ha anunciat la resolució dels contractes amb l'empresa constructora COEMPCO, SA i el despatx d'arquitectura?ADD?Bailo Rull. Es tracta de les empreses que es van fer càrrec de l'execució del projecte de l'edifici de l'ajuntament el 2008. Uns 8 anys després, a l'edifici, encara li falta acabar un 15 % de l'obra per poder estrenar-lo. Són accessos, climatització, feines de paleta i altres.

L'Ajuntament també ha acordat demanar el rescat dels dos avals estipulats al contracte per incompliment del mateix. La finalitat dels acords que van ser aprovats per unanimitat en el darrer ple és poder afrontar l'execució de la part que falta de les obres durant el 2016. La part final serà dirigida pels tècnics del Consell Comarcal de la Garrotxa.

Abans de resoldre els 2 contractes, l'Ajuntament (fa un mes) va demanar una pròrroga a Governació per la posada en servei de l'edifici per tal de no haver de retornar subvencions del FEDER i del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya.

Dins del context d'adequar una economia afectada per un litigi perdut per l'Ajuntament, el dimarts dia 15 de desembre, el consistori va demanar renunciar de manera total o parcial a diversos projectes del pla Viure al Poble, lligats a ajuts FEDER de la Unió Europea. L'Ajuntament proposa reduir el programa a 587.000 €, que es reparteixen en un 50% (UE), 5% (Diputació) i 45% (Ajuntament). Ara, el pressupost és d'1.187.000 €. Si el Departament de Governació accepta la renúncia, Castellfollit deixarà d'executar tots aquells projectes que encara no s'han començat i no acabarà els que estan a mig fer.

Un exemple dels que no es poden fer amb el Pla és l'acondicionament de la planta Europa de l'Ajutament o un nou local social.