L'Ajuntament d'Olot ha encarregat a una empresa l'estudi dels residus per tal de comprovar el nivell de reciclatge a cada barri. Ho va anunciar ahir Josep Guix (regidor de Medi Ambient pel PSC). «Hem encarregat -va explicar- a una empresa que vagi a diferents barris de la ciutat, buidi els contenidors i estudiï totalment el que hi ha en dins».

Va prosseguir: «A partir d'aquí, farem una campanya de cara al 2016 més pedagògica, però ja més posada a nivell de barri per barri, carrer per carrer». Josep Guix va avançar el concepte de la campanya. «En el sentit de dir -va subratllar-: vostès aquí ho fan malament, vostès no reciclen bé, vostès han d'aportar el que toca a cada contenidor». Va indicar que no hi preveuen sancions. «Primer -va exposar-, ho haurem d'explicar bé i demanar la col·laboració dels veïns.

Com a actuació immediata, Josep Guix va anunciar una campanya destinada a fomentar la recollida selectiva de cara al Nadal. Va justificar: «La gent genera un 3% més de residus per Nadal».

Va indicar que la intenció final és evitar la pujada del rebut de la recollida.