A presó és el lloc on ha acabat un lladre que havia atracat quatre vegades un mateix supermercat del centre de Santa Coloma de Farners en menys d'un mes. Els Mossos de Santa Coloma de Farners van muntar un dispositiu i el van poder enxampar. L'home amenaçava amb un ganivet de grans dimensions per aconseguir el botí.

L'arrestat és un home de 25 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Santa Coloma de Farners.

Va quedar detingut com a presumpte autor de quatre delictes de robatori amb violència i intimidació. Comptava amb nou antecedents policials, i va passar el dia 15 de desembre a disposició del jutjat d'instrucció en funcions de guàrdia de Santa Coloma de Farners, el qual en va decretar el seu ingrés a presó.

El primer dels fets es remunta al 10 de novembre, quan els Mossos de l'ABP?de la Selva?Interior van saber que s'havia produït un atracament en un supermercat del carrer Francesc Camprodon del centre de Santa Coloma de Farners. Concretament, el lladre havia entrat a la botiga, s'havia adreçat a la dependenta i, amenaçant-la amb un ganivet, hauria aconseguit sostreure uns 450 euros.

Els fets es van repetir els dies 24 de novembre i 7 de desembre, sempre amb un modus operandi molt similar. El lladre entrava a l'establiment -la majoria de vegades amb el rostre tapat o amb algun element de disfressa-, amenaçava amb un ganivet, exigia els diners, agafava el botí i fugia del lloc.

Dispositiu de control

Davant els fets observats i amb la possibilitat que el lladre tornés a intentar robar en el mateix establiment, mossos de la Unitat d'Investigació de la comissaria de Santa Coloma van establir un dispositiu de control per tal de poder-lo enxampar.

El dia 14 de desembre, els agents van observar un home que coincidia amb el perfil del lladre. Van veure com entrava a l'establiment, es treia un ganivet de la butxaca i acte seguit, la dependenta li va donar diners. Els policies no van intervenir en un primer moment, per tal de preservar la seguretat dels altres clients de la botiga, entre els quals hi havia nens, i quan l'home va sortir del local el van detenir.

Els policies van escorcollar el detingut i li van trobar el ganivet que havia utilitzat en tots els robatoris, i elements per canviar la seva aparença. Portava ulleres o gorres, entre altres, i també li van trobar els diners que acabava de sostreure de la botiga.

El detingut, que tenia antecedents, va ingressar a presó després de passar a disposició judicial.