Ports de la Generalitat ha renovat un cop més les certificacions de qualitat i medi ambient. La renovació de les certificacions ISO 9001 de qualitat i l'ISO 14001 i l'EMAS de medi ambient a 8 instal·lacions portuàries de la Costa Brava referma, segons assegura en un comunicat, el compromís de l'empresa per la qualitat i la sostenibilitat. Els ports afectats a la província han estat els de Llançà, el Port de la Selva, Roses, l'Escala, l'Estartit, Palamós, Sant Feliu de Guíxols i Blanes.

Les actuacions dutes a terme en els ports i les oficines a escala de tot Catalunya han permès reduir respecte al 2011 un 5% el consum d'aigua, un 6% el d'electricitat i un 9% el consum de paper.

Ports desenvolupa un Pla d'acció bianual que recull les intencions i els principis de l'empresa sobre les actuacions ambientals així com la millora contínua que es fa en diferents àmbits. Una de les millores dutes a terme està sent la instal·lació de làmpades leds per disminuir el consum d'electricitat i de comptadors telegestionats per baixar tant el consum d'aigua com el d'electricitat en els ports. Aquesta actuació conjuntament amb l'aplicació d'altres millores realitzades en les instal·lacions portuàries ha permès reduir els consums de recursos naturals en els darrers anys, asseguren des de Ports de la Generalitat.