Per segon any consecutiu, l'Estat ha consignat 41,15 euros de loteria per cada gironí amb els 155.572 bitllets de la Grossa de Nadal que ha deixat en els establiments adscrits a Loteries i Apostes de l'Estat. És la mateixa xifra que l'any passat, i això significa que es manté l'augment en el volum de joc que es va experimentar l'any passat, ja que el 2013 només es van consignar 34 euros per habitant. Aquest manteniment en la consignació fa que Girona es converteixi en la província catalana on menys es preveu que es jugui a la Grossa, per darrere de Tarragona (41,50 euros); Barcelona (55,13 euros) i Lleida (134,98 euros). La mitjana de les quatre províncies significa que l'Estat preveu que cada català jugui 56,92 euros, xifra que converteix Catalunya en la dotzena comunitat amb més consignació.

S'ha de dir que aquest volum de joc dels gironins també ve donat perquè la sort tampoc somriu gaire aquí, encara que l'any passat el segon premi va tocar de forma parcial a Girona i Lloret de Mar -125.000 euros per cada dècim-. A la província també es van vendre dècims d'un quart premi a Roses i a Blanes. Però la Grossa es resisteix a tornar a caure en terres gironines, la darrera vegada va ser el 1961, i el número premiat era a la Jonquera. Quaranta-set anys abans també va tocar un primer premi, però a Ripoll. I fins ara, mai més. Tan sols dues vegades en els 204 sortejos que s'han fet.

La Grossa va quedar molt repartida l'any passat entre les ciutats de Madrid (76 vegades premiada), Cadis (11), Múrcia (3), València (12), Albacete (2), la Corunya (6), La Rioja (3) i Lugo (4). L'única ciutat que s'apropa a Madrid és Barcelona, però a molta distància, ja que el primer número de la rifa de Nadal li ha tocat 39 vegades.

En el manteniment de la consignació hi té a veure també l'aparició a Catalunya de la Grossa de Cap d'Any, que va estrenar-se el 2013 i aleshores va coincidir amb la davallada en la compra de dècims de la loteria estatal, que es va situar en 34,43 euros per habitant.

La vinyeta del dècim d'aquest any correspon a una imatge nadalenca amb el text "Nadal. Adoració dels pastors". Es tracta d'una reproducció d'una pintura del s.XVII de Juan del Castillo que es troba al Museu de Belles Arts de Sevilla.